PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ekonomik gittiler, Businness dönüyorlar
Ekonomik gittiler, Businness dönüyorlar

Ekonomik gittiler, Businness dönüyorlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Milli Kadın Valeybol takımının ABD seyahatinde yaşanan ekonomi sınıf uçuşu krizine dair açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, söz konusu sorunun iletişimde kaynaklanan problemden kaynakladığını belirterek "Dönüşleri business olarak organize etmeye çalışıyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca önemli bir müjde vererek, 5g teknolojisi için de tarih verdi.

A+A-

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının ABD uçuşlarının THY tarafından ekonomi sınıfında gerçekleştirildiği belirtilerek, bunun nedeninin sorulmasına karşılık Uraloğlu, şunları kaydetti:

 

VOLEYBOLCULARIN UÇAK OLAYI

Bakan Uraloğlu'nun gündeminde A Milli Kadın Valeybol takımının ABD seyahatinde yaşanan koltuk krizi vardı.

Uraloğlu iletişim sorunu yaşandığına dikkat çekti, "problem çözülecek" dedi.

Uraloğlu, " THY Yönetim Kurulu Başkanıyla ben konuştum. ABD uçuşu yaklaşık 13 saatlik bir uçuş. THY'ye 10 gün önce haber verilmiş. İletişimde doğru bir noktada olmamışız. Dönüşleri business olarak organize etmeye çalışıyoruz" dedi.

5G TEKNOLOJİSİ 2026'DA TÜRKİYE'DE...

Bakan Uraloğlu Türkiye'de yaklaşık 58 milyon kişinin aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu açıkladı, 5G teknolojisinin Türkiye'ye 2026 yılında geleceğini söyledi, yapay zeka ile ses taklidi tehdidine karşı da önlem aldıklarını belirtti.

İstanbul Havalima'nda uyumlu olan cep telefonlarıyla 5G teknolojisinin deneyimlenebildiğini anlatan Uraoğlu, Türkiye'de bu teknolojiyle uyumlu cep telefonu oranının yüzde 11 olduğunu kaydetti. Uraloğlu, "Dolayısıyla 5G'ye geçişte sadece sistemimizi değil, elimizdeki cep telefonlarının da büyük bir bölümünü değiştireceğiz. Yaklaşık 25 tane üretim tesisinde de 5G'nin test lisanslarını verdik, onlar da kullanılıyor." diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.