PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Divan edebiyatına büyük aşk!
Divan edebiyatına büyük aşk!

Divan edebiyatına büyük aşk!

Ankara’da yaşayan 7 yaşındaki Aysena Karakartal Divan edebiyatı şiirleri, Yahya Kemal şiirleri ezberliyor, Tanburi Cemil bey dinliyor.

A+A-

Ankara Batıkent’te oturan Aysena Karakartal henüz okuma yazma bilmemesine rağmen büyüklerin bile ezberlemekte zorlandığı şiirleri ezberliyor. Babası ile beraber Tanbur dinleyen Karakaratal yaşıtları gibi parklarda vakit geçirmek yerine klasik türk müziği dinliyor makam ezberliyor.

 

Aysena’nın Şiir merakını Yenikapı haber’e anlatan Babası Önder Karakartal ‘ Ben şiir okurken aysena’nın benim söylediklerimi tekrarlığını gördüm sonra neden birlikte ezberlemeyelim diye düşündüm o dönem büyük sanatkar merhum Cinuçen Tanrıkorur’un bir makalesini okudum. Merhum Cinuçen bey ‘Çocuklarınıza küçük yaşta şiirler ezberletin ama daha dün annemizin şiirleri değil, Divan edebiyatımızdan ciddi aruzlu şiirler’ bu cümle bende çok tesir etti daha sonra ben söyledim o ezberledi çocukların hafızları o kadar taze ve temiz ki ne söylesek anında ezbere alıyor.

Yahya Kemal’in sessiz gemi şiiri ile başladık, Rintlerin Ölümü şiiri ve yine Yahya Kemal’in Ali Emiri’ye gazel şiirini ezberledi  bu şiirin içinde günlük hayatta kullanmadığımız çok Osmanlı Türkçesi kelimeler var ben bile aysena’nın ezberlerine şaşırıyorum’ dedi. 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL / Zekeriya Eltimur

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.