PİYASALAR

  • BIST 10010055.98-1.59%
  • ALTIN2426.666-0.73%
  • DOLAR32.206-0.04%
  • EURO34.802-0.33%
  • STERLİN40.464-0.18%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dedikodu Ölüme Götürdü
Dedikodu Ölüme Götürdü

Dedikodu Ölüme Götürdü

27 Ağustos 2018 tarihinde Tosya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kahvehanede meydana gelmişti. Kahvehanede oturanlar arasına tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Hüseyin Özkan, yanında bulunan silahla ateş etmiş ve Mehmet Karaoğlu (28) ve Murat Pehlivan (27) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Volkan Karakoyun ise saldırıyı ağır yaralı olarak atlatmıştı. Silahlı saldırının ardından Hüseyin Özkan 3 gün geçen sürenin ardından teslim olmuştu. Olayın altından dedikodu çıktı.

A+A-

Dedikodu Ölüme Götürdü

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde” kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma” iddiasıyla tutuklu sanık Hüseyin Özkan ile “suçluyu kayırma” iddiası ile tutuksuz yargılanan İsmail S, İzzet T, Remzi D ve Hüseyin Davut S. Hakkında dava açıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Özkan ile tutuksuz sanık Hüseyin Davut S. Ve başka suçtan tutuklu müşteki Volkan Karakoyun ile aile yakınları ve avukatları katıldı.

“Mermileri boşaltmadan bu iş kapanmaz”

Duruşmada savunma yapan 56 yaşında ki Hüseyin Özkan, oğlunun düğününün olduğunu ve bu yüzden borç ödemek için köyden ilçe merkezine gittiğini belirtti. Özkan açıklamalarında “Ev kalabalıktı, bu yüzden tabancayı da yanıma almıştım. Oğlum Abdurrahman Özkan, arkadaşı olan İsmail Düzgün ile konuşmuş. Volkan Karakoyun ile yanındakilerden uzak durmasını söylemiş. Onların uyuşturucu kullandığı “Onlara bir şey olmaz. Sonra senin başın yanar. Engelli babanda var. Arkanda kimse yok” tarzı sözler söylemiş. İsmail Düzgün’de gidip Volkan ile arkadaşlarına bunu anlatmış. Sonra Volkan, oğlum Abdurrahman’ı aramış ve telefonda küfürleşip tartışmışlar. Sonra oğlumu aramaya başlamışlar. Ben bunu öğrenince Volkan’ın telefonunu alıp konuşmak için yanlarına gittim. O sırada İsmail Düzgün’de vardı yanında. Bende İsmail’e dönüm “Bunları gelip neden anlattın” dedim. Bana “ gelecek söyleyecek tabi” dediler. Ben oğlumla konuşup olayı tatlıya bağlarız dedim. Mehmet o sırada silahını belinden çıkartıp masanın üzerine bıraktı. “ Bu silahtaki mermiler, oğlunun beynine boşalmadan bu iş kapanmaz” dedi. Bende silahlık mevzu olmadığını konunun kapanmasını söyledim. O esnada oğlum Bayram’ın yanımıza doğru geldiğini gördüm. Kalkıp oğlumu durdurmaya çalıştım. Oğluma bir şey yapacaklarını sandım. Çünkü sürekli ellerini bellerine atıyorlardı. Bize en son silah çekince bende silahımı çekip ateşledim. O sırada oğlum elimi tuttu ve ateş etme dedi. Ben yaralı olduklarını sanıyordum. Öldüklerini sonradan öğrendim. Benim öldürme kastım olsaydı diğerlerini de öldürürdüm” açıklamasında bulundu.

22-003.jpg

“ Biz konuşup tatlıya bağlamıştık”

Farklı suçtan tutuklu müşteki Volkan Karakoyun ise, olay günü İsmail Düzgün’ün kendisine gelerek hakkında uyuşturucu kullandığı yönünde söylentiler olduğunu anlattığını ve bu konuyu konuşmak için Abdurrahman’ı aradığını söyledi. Konuşma sırasında tartışma çıktığını belirten Karakoyun, “Sonra Abdurrahman’ın babası aradı ve yanımıza geldi. Yanımıza gelirken belinde silahı gördüm. Mehmet’te “Dayı hem oğlun beşikteki çocuğuma kadar küfür etti hem de sen beline silahı takıp bizi öldürmeye gelmişsin” dedi. Ardından silahı çıkarıp al o zaman bununla öldür diye masaya koydu. Bende Mehmet silahı al beline koy dedim. Otururken Hüseyin’in oğlu Bayram yanımıza yaklaştı. Ben ne olduğunu anlamadım. Biranda silahla ateş etmeye başladı. Ben kimin ateş ettiğini de görmedim. Vurulunca yere düşmüşüm, bir şey hatırlamıyorum. Biz konuşmuştuk hatta olayı tatlıya bile bağlamıştık. Fakat Bayram geldikten sonra ne olduysa oldu” açıklamasında bulundu.

Duruşma 10 Temmuza ertelendi

Tutuksuz sanık Hüseyin Davut S. de hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve suçsuz olduğunu iddia ettiç Mahkeme heyeti duruşmada kamera görüntülerini izledi. Mahkeme heyeti Hüseyin Özkan’ın tutukluluğuna devam kararı verirken, duruşmayı dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için 10 Temmuz tarihine erteledi.

Olayın Geçmişi

Olayın geçmişi, 27 Ağustos 2018 tarihinde Tosya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kahvehanede meydana gelmişti. Kahvehanede oturanlar arasına tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Hüseyin Özkan, yanında bulunan silahla ateş etmiş ve Mehmet Karaoğlu (28) ve Murat Pehlivan (27) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Volkan Karakoyun ise saldırıyı ağır yaralı olarak atlatmıştı. Silahlı saldırının ardından Hüseyin Özkan 3 gün geçen sürenin ardından teslim olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.