PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da IDEF19 14.Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda katılımcılara yaptığı konuşmada, "F-35'ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan IDEF, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle kapılarını açtı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İDEF kendini dünya çapında kanıtlamış bir ihtisas fuarı haline gelmiştir. Türkiye'nin 17 yılda savunma sanayiinde elde ettiği kazanımları en iyi göreceğimiz işte bu fuardır. Savunma sanayiinde söz sahibi olma hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Bazıları Türkiye'nin geçmişini 1 asırdan ibaret sanıyor. Dünya bugün adeta diken üzerindedir. Tek taraflı güç kullanma ve yaptırım tehditleri giderek daha sık başvurulan bir yol haline geldi.

Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur.

F-35 VE S-400 AÇIKLAMASI

Hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğumuzda ilk başvurduğumuz yer müttefiklerimiz olmuştur. Bu yöndeki taleplerimiz ya tümden cevapsız kalmış ya da işi yokuşa sürme anlamına gelen şartlar önümüze konmuştur. Rusya ile vardığımız S-400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. F-35'ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur. Bugün Türkiye, silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda dünyada söz sahibi bir konuma gelmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.