PİYASALAR

  • BIST 1009008.982.3%
  • ALTIN2281.2240.24%
  • DOLAR32.3260.23%
  • EURO35.049-0.14%
  • STERLİN40.9460.31%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. CİMER şikayeti nereye ve nasıl yapılır?
CİMER şikayeti nereye ve nasıl yapılır?

CİMER şikayeti nereye ve nasıl yapılır?

Gelişen dijital ortam ve e-devlet gibi uygulamaların yayılmasıyla vatandaşlar artık dilekçe ile şikayet ve sorun bildirme yükünden kurtulmuş oldu. Vatandaşların herhangi bir sorun ve konuyu bildirme ve şikayet etmesi tek tıkla yapılabiliyor. Türkiye bunun için ilk önce BİMER vardı ama bu yeni sisteme geçilmesiyle adını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) olarak aldı. İşte CİMER’e başvuru detayları.  

A+A-

Eski adıyla BİMER olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi kısa adıyla CİMER, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının şikayet ve isteklerini belirtmeleri, vatandaşların bu şikayet ve önerilerine çözüm aramak için oluşturulan adeta modern bir dilekçe toplayan dijital olarak kayıt yapan ve dönüş yapılan sistem son zamanlarda adından sıkça bahsedilen CİMER’e başvurmak çok basit ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Onbinlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı internet arama çubuklarında “CİMER şikâyet başvurusu nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak ediyor. Tam da bu noktada tüm vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan CİMER hakkında hazırladığımız detaylı bilgiler vatandaşların işini kolaylaştırmak için düzenlenip, sunulmuş bilgilerdir.

cimer.jpg

CİMER’e nasıl başvuru yapılır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayet ve dileklerinizi iletmeyi iki farklı yoldan rahatlıkla yapabilmeniz mümkündür. 

Bunlardan biri, Cumhurbaşkanlığı resmi İnternet sitesi https://www.tccb.gov.tr/ adresi
Diğeri ise, E-devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanligi adresidir.
Şimdi bilmeyenler için CİMER şikayeti bu adreslerden nasıl yapılır? Kısaca özetleyelim.

Üst tarafta verdiğimiz Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinin link adresidir. Tarayıcınızdan bu adresi yazıp sisteme girdiğinizde sitenin içinde yer alan “Bilgi edinme” sekmesinden CİMER bölümüne tıklayın. Sizi buradan https://www.cimer.gov.tr/ linkine sistem yönlendirecektir. Karşınıza çıkan sayfada sizden TC kimlik numarası, ad, soyad, annenizin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfi ayrıca cep telefonu gibi bazı bilgiler istenecektir. Önünüze gelen formu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra başvuru yapabilirsiniz. Burada başvuru sonucunu da sorgulayıp öğrenebileceğiniz bir alan mevcuttur.

Bir diğer alternatif olan ve çok kolay bir şekilde ulaşılabilen e-devlet üzerinden CİMER'e başvuruda bulunma için yukarıda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak e-devlette bulunan Cumhurbaşkanlığı sayfasına ulaşmalısınız. Daha sonra çıkan seçenekler arasından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ni tıklayın. Orada bulunan uygulamaya git kısmını tıklayın. Diğer bağlantıda yaptığınız gibi buraya da bazı kimlik bilgilerinizin yer aldığı formu doldurmak zorundasınız.  Kişisel bilgilerinizin yanı sıra CİMER'e başvuru sebebinizi de işaretlemek gerekiyor. Sonrasında ileri butonuna basın ve gerekli dilekçeyi yazın yine bu sayfadan dilekçe ve şikayet sorgulamasını yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.