PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beyaz Saray'da ayrılık iddiası
Beyaz Saray'da ayrılık iddiası

Beyaz Saray'da ayrılık iddiası

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2020'deki seçim kampanyasında önemli rolü olan ve Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görev yapan Kate Bedingfield'in gelecek aylarda görevini bırakacağı iddia edildi.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2020'deki seçim kampanyasında önemli rolü olan ve Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görev yapan Kate Bedingfield'in gelecek aylarda görevini bırakacağı öne sürüldü.

Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden'ın başkan yardımcılığı döneminden beri yakın danışmanlarından olan ve 2020 seçim kampanyasında önemli rol alan Bedingfield, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmaya hazırlanıyor.

Biden'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Ocak 2021'den bu yana Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevini yürüten Bedingfield'in yaz bitmeden görevini bırakması bekleniyor.

Beyaz Saray Özel Kalemi Ronald Klain ise yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu iddiaya değinmezken, Bedingfield'in görevindeki 18 ayında önemli katkılarda bulunduğunu belirtti ve "Sayın Bedingfield'in azmi ve yeteneği olmasaydı, Donald Trump hala Beyaz Saray'da olabilirdi." ifadesini kullandı.

Bedingfield'in ayrılık haberinin, Demokratların Kasım 2022'deki Kongre ara seçimlerinde zorlu bir sürece girdikleri dönemde gelmesi dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.