PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.6730.73%
  • DOLAR32.3660.1%
  • EURO34.951-0.33%
  • STERLİN40.921-0.38%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya tehdit etti: Nükleer savaş çıkabilir
Rusya tehdit etti: Nükleer savaş çıkabilir

Rusya tehdit etti: Nükleer savaş çıkabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Rusya'nın UCM'de cezalandırılmasının nükleer savaş başlatacağını söyledi.

A+A-

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Batı'yı nükleer savaş ile tehdit etti. Medvedev, Rusya'nın kapasitesini hatırlattı ve en büyük nükleer cephaneliğe sahip ülkenin cezalandırılması halinde tüm insanlığın tehlikeye gireceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eski Başbakan ve Devlet Başkanı Medvedev'in hedefinde Uluslararası Ceza Mahkemesi vardı. Mahkemenin Ukrayna'daki savaş suçları konusunda dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Medvedev, ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) baskı altında tuttuğunu iddia etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğinden 2016 yılında çekilmişti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce yaptığı açıklamada, Batı ile yaşanacak bir nükleer savaşı gözardı etmediklerini dile getirmişti. ABD ve AB; Rusya'yı Ukrayna'da sivil katliamı yapmakla suçluyor. Özellikle savaşın başında Irpin ve Buça'dan gelen katliam görüntülerinden Rus ordusu sorumlu tutuluyor.

Suçlamaları reddeden Kremlin ise, Uluslararası mahkemelerin Rusya aleyhinde alacağı hiçbir kararı tanımayacağını ilan etti. Moskova, Kırım'ın yasa dışı ilhakı sonrasında Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğinden 2016 yılında çekilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.