PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2499.929-0.15%
  • DOLAR32.2150.05%
  • EURO34.8810.18%
  • STERLİN40.896-0.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bazı Unvanlarda Sözleşmeli Personel Alım Usulünde Değişiklik Yapıldı
Bazı Unvanlarda Sözleşmeli Personel Alım Usulünde Değişiklik Yapıldı

Bazı Unvanlarda Sözleşmeli Personel Alım Usulünde Değişiklik Yapıldı

Bugün (21 Mart 2021) yürürlüğe giren 1731 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 4/B sözleşmeli personel istihdamına ilişkin hususları düzenleyen Usul ve Esaslarda bazı değişiklikler yapıldı.

A+A-

Yapılan değişiklikle, Ticaret Bakanlığına sözleşmeli gümrük muhafaza memuru ve sözleşmeli muayene memuru alımının nasıl yapılacağı belirlendi.

Bugün yürürlüğe giren değişikliğe göre;

Ticaret Bakanlığına sözleşmeli gümrük muhafaza memuru ve sözleşmeli muayene memuru alımında, KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla KPSS puanı yetmiş ve üzeri olanlar arasından her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun dört katma kadar çağırılacak adaylar arasından, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve/veya uygulama sınavı yapılacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ticaret Bakanlığında bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak gümrük muhafaza memuru ve muayene memuru unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla KPSS puanı yetmiş ve üzeri olanlar arasından her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun dört katma kadar çağırılacak adaylar arasından, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve/veya uygulama sınav sonucuna göre çalıştırılabilir."

MADDE 2- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Esasları Cumhurbaşkanı yürütür.

 

Kaynak: Memurun Yeri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.