PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Değişiklik yapıldı
Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Değişiklik yapıldı

Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Değişiklik yapıldı

ABD Ankara  Büyükelçiliği'nin yeni binasının önündeki caddenin "Malcolm X" olarak değiştirilen ismine ait tabela asıldı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan kararla Çankaya'nın  Çukurambar semtinde bulunan ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliğinin önünden geçen  caddenin ismi değiştirildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Numarataj Şube Müdürlüğü  ekiplerince caddenin adının bulunduğu direkteki "1478. Cadde" tabelası  indirilerek, yerine "Malcolm X" yazılı tabela yerleştirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'nin New York şehrinde ABD'li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz'la görüşmüştü. Görüşme sonrası konuşan İlyasah, söz konusu görüşmenin iyi ve keyifli geçtiğini belirterek, "Kendisi beni Türkiye'ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara'da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte Malcolm X'in adının verilebileceği en uygun yerle ilgili çalışma başlatmıştı.

MALCOLM X KİMDİR?

Malcolm X, 19 Mayıs 1925'te Nebraska eyaletinin Omaha şehrinde dünyaya gelmiştir. Asıl adı Malcolm Little'dır. Daha sonra Müslüman olduktan sonra adı Malik El Şahbaz olmuştur. ABD tarihine damga vuran isimlerden biri olan Malcolm X, ülkedeki azınlıkların eşitlik mücadelesinin sembol isimlerinden biri… Malcolm X'in Harlem'de yaptığı bir konuşma sırasında 21 Şubat 1965'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.