PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2491.6090.08%
  • DOLAR32.507-0.09%
  • EURO34.5510.09%
  • STERLİN40.412-0.25%
  1. HABERLER

  2. Başbakan'dan flaş Suriyeli talimatı
Başbakan'dan flaş Suriyeli talimatı

Başbakan'dan flaş Suriyeli talimatı

A+A-

Yıldırım, toplantıda, Sinek küçük ama mide bulandırmasın diyerek çalışmanın 16 Nisan referandumu sonrasına bırakılması talimatını verdi.


Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında iki hafta önce toplanan Bakanlar Kurulu'nda, vatandaşlık verilebilecek Suriyeli sayısının ilk etapta 80 bin olduğu bilgisi paylaşıldı. Yıldırım, toplantıda, "Sinek küçük ama mide bulandırmasın" diyerek çalışmanın 16 Nisan referandumu sonrasına bırakılması talimatını verdi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da 16 Nisan'a kadar hiçbir Suriyeli mültecinin vatandaşlığa alınmayacağını açıkladı.

16 NİSAN'I BEKLEYELİM

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, toplantıda vatandaşlık verilecek kişi sayısının yüksek olmadığını ancak, referandum öncesinde böyle bir adım atılmasının tartışma yaratabileceğini bildirdi. Yıldırım, "16 Nisan'ı bekleyelim. Sinek küçük ama mide bulandırmasın. Vatandaşlığa alımı halk oylaması sonrasına bırakalım" talimatı verdi.

SON TARAMAYI MİT YAPACAK

Toplantıda yapılan sunumlara göre, Suriyelilerle ilgili yapılan çalışmalar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan analizlerde ilk etapta 22 bin aile, yaklaşık 80 bin kişiden oluşan bir gruba vatandaşlık verilebileceği simülasyonu hazırlandı. MİT aracılığıyla son güvenlik taramasından geçirilecek Suriyelilerden uygun koşulları taşıyanlar referandumdan sonra vatandaşlık alacak.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.