PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ballı Maske Nasıl Yapılır?
Ballı Maske Nasıl Yapılır?

Ballı Maske Nasıl Yapılır?

Balın saymakla bitmeyen faydaları arasında yer alan diğer bir özelliği ise sürüldüğü yerde yenileyici ve tahribatı önleyici işlev göstermesidir. Bal ile yapacağınız farklı karışımlar ile hem cildinizi hem saçlarınızı hem de vücut sağlığınızı koruyabilir, esnek ve pürüzsüz bir görünüm katabilirsiniz.

A+A-

Doğal ortamda üretimi gerçekleştirilen balın yapısında binlerce çiçekten alınan polen ile meydana gelmektedir. Ancak zehirli bitki ve çiçeklerden alınan polenler özellikle andromedotoksin maddesi ile kısa sürede vücut fonksiyonlarının zayıflamasına ve bağışıklık sisteminin zedelenmesine neden olabilir. Buna bağlı olarak bal tüketimleriniz de almış olduğunuz balın içeriği ve kalitesinden emin olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda bir başka tavsiyemiz ise almış olduğunuz balların doğal üretim olduğundan ve kimyasal tatlandırıcı içermediğinden emin olunuz. Aksi taktirde balın mucizevi faydalarından yararlanamazsınız. Yapacak olduğunuz bal karışımlarını da taze tüketime uygun ayarda kullanmanız oldukça önemlidir.

1qw.jpg

Ballı Saç Maskesi

Saç sağlığının korunmasında oldukça destekleyici minerallere sahip olan bal ile saçlarınıza “doğal maske” takviyesi yapabilirsiniz. Saç maskelerinizde saçınızda meydana gelen güçsüzlük, kırılganlık ve matlık problemlerini kısa süre içerisinde ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda saç derisi içinde oldukça etkili olan saç maskesi ile deride meydana gelen kepek, dökülme ve mantar oluşumlarının da önüne geçebilirsiniz. Sizlere hem saçınız için hem de saç deriniz için iki farklı maske tarifi sunacağız.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 200 milim süt

14-003.jpg

Ballı ve Sütlü Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç maskenizin oldukça kısa süre içerisine yapabilirsiniz. Kabın içerisine 200 milim ılık sütü ekleyerek 3 yemek kaşığı bal takviyesi yapınız. Yapmış olduğunuz karışımda iyice çırparak balın her tarafa eşit oranda yayıldığına emin olunuz. Saçınıza doğrudan nüfus ettirerek iyice saç diplerinize kadar yayınız. Ortalama olarak 15 dakika beklemenizin ardından duru su ile iyice dezenfekte ediniz. Ballı ve sütlü saç maskenizin saçınıza yumuşaklık ve parlaklık etkisi yaratacağını anında göreceksiniz.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Ballı ve Yoğurtlu Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç derisinde meydana gelmekte olan mantar, dökülme, kaşıntı ve kepek oluşumlarına karşı bakteri ve mikrop önleyici özelliğe sahip olan bal, yoğurt maskesini saç derinize direkt nüfus ederek iyileştirici etkisinden yararlanabilirsiniz. Karışımı hazırlarken kabın içerisine koyduğunuz bir yemek kaşığı yoğurt ve üç yemek kaşığı bal karışımınızı iyice çırparak kullanabilirsiniz. Saçınızda ortalama olarak 45 dakika bekleterek saç dökülmelerini engelleyici özelliğinden de yararlanabilirsiniz.

1121.jpg

Ballı Cilt Maskesi

Balın en büyük etkileri arasında yer alan antioksidan özelliği sayesinde ciltte meydana gelen sivilce, akne ve lekelere karşı iyileştirici özelliğe sahip olmasıdır. Özellikle enfeksiyonel yaralanmalara karşı oldukça etkili olan ballı cilt maskeleri ile cilt sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Ballı ve Hindistan Cevizi Yağlı Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Mucizevi maske ile cildinize parlak ve nemli görünüm katabilirsiniz. Özellikle göz çevresinde meydana gelen şişkinlikler için oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Kadınlar için “doğal makyaj temizleyici” özelliğine sahip bal ve hindistan cevizi karşımı iyice karıştırmanız ve her tarafa eşit şekilde yayıldığından emin olmanız durumunda göz bölgesi hariç yüzünüzün her bölgesine yavaşça yediriniz. Ortalama 15 dakika cildinizde bekletmenizin ardından ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Ballı Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Soğuk kış mevsimlerinde hastalıklara karşı duvar görevi üstlenmekte olan bal ile mevsimsel rahatsızlıkların önüne geçebilir, hastalıklara bağlı olarak gelişen balgam, öksürük ve halsizlik durumlarından kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Size önereceğimiz ballı kış çayı ile artık hastalıklardan korunmanız çok daha kolay olacaktır.

Malzemeler

  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 diş zerdeçal
  • 1 diş zencefil
  • Bir avuç ıhlamur
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 litre su
  • Yarım limon

Yapılışı

Karışımınızı hazırlamadan önce demlik içerisine 1 litre suyunuzu ekleyerek kaynama noktasına ulaşıncaya dek ısıtınız. Kaynamakta olan suyunuzun altını kısarak tarçın çubuğu, zerdeçal, zencefil eklentilerini yaparak 5 dakika pişiriniz. Sonrasında ıhlamur eklentisini yaparak 4 dakika demlenmeye bırakınız. İçime hazır olan çayınızın içerisine bal ve limon eklentilerini yaparak mucizevi iksiri tüketebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.