PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakan Yardımcısı Ceylan'dan Rusya'da ekonomi başarısı
Bakan Yardımcısı Ceylan'dan Rusya'da ekonomi başarısı

Bakan Yardımcısı Ceylan'dan Rusya'da ekonomi başarısı

Moskova’da 1,5 milyon kişinin yaşayacağı konut, metro, demir yolu, havaalanı işini kapsayan projeye Türk müteahhitleri davet edildi...

A+A-

Rusya’nın ulaşım ve konut sistemini yeni baştan inşa edilen dev proje için Türk müteahhitleri Moskova’ya davet edildi. Rusya’da 20 yılda 60 milyar dolarlık iş teslim eden Türk müteahhitlerinin, bu dev projede daha fazla yer alması için iş birliği yollarının arandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yaklaşık 150 milyon metrekare inşaat alanı ve 130 milyar dolarlık toplam yatırım tutarına sahip “Yeni Moskova” projesine talip olduklarını söyledi. Moskova’da devam eden Proestate 2017 Uluslararası Emlak ve Yatırım Forumu’na katılan Ceylan, Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men ile görüşmesinde inşaat ve yatırımlar alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde mutabık kaldıkları ifade etti. Bakan Men’in Türkiye’den müteahhit ve iş adamları ile yatırımcıları davet ettiğini söyleyen Ceylan, “Moskova her türlü iş birliğine hazır. İlerleyen tarihte detaylı görüşmeler yapacağız.” dedi.

1,5 milyon kişiye konut yol, metro, havalimanı

Türk müteahhitlerin davet edildiği dev projede kelimenin tam anlamıyla ‘yok yok’. İnşaat alanı yaklaşık 150 milyon metrekare olacak. Toplam yatırımın 130 milyar dolar olması hesaplanıyor. Projede havalimanı, demir yolu, metro istasyonları, 300 kilometrelik otoyollar ile 1,5 milyon insanın yaşayacağı konut ve istihdam alanlarından oluşuyor. Proje ile Türkiye ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 30 milyar dolardan daha yükseklere ulaştırma gayreti içinde olacaklarını söyleyen Bakan Ceylan, kentsel dönüşüm projelerinde Türk müteahhitlerine daha fazla iş verilmesi, esas yüklenici olarak yada alt taşıyıcı taşeronlar noktasında fırsat tanınmasını talep ettiklerini anlattı.

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.