PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Akdağ: Kurtuluş Savaşı ruhu 15 Temmuz'da tekrar yaşandı
Bakan Akdağ: Kurtuluş Savaşı ruhu 15 Temmuz'da tekrar yaşandı

Bakan Akdağ: Kurtuluş Savaşı ruhu 15 Temmuz'da tekrar yaşandı

A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Allah korusun eğer hain FETÖ terör örgütü ve arkasındakiler başarılı olsaydı, bugün Türkiye belkide Suriye gibi bir içi savaşa sürüklenmiş olurdu' dedi.


15 Temmuz gecesini Yenikapı Haber'e değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Çocuklarımıza ve gençlerimize asla 15 Temmuz'u unutturmamalıyız." Dedi.

Türk milleti ferasetiyle basiretiyle o gün ayağa kalktı

Bakan Akdağ "15 Temmuz son yüzyılda ülkemizin ve insanlarımızın başına gelmiş en büyük felaketlerden birisiydi. Şükürler olsun ki büyük Türk milleti 7'den 70'e ferasetiyle basiretiyle o gün ayağa kalktı. Liderini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı direyetli gördü. Müthiş bir başkaldırıyla bu felaketi ortadan kaldırdı."



Nene Hatun'nun, Kurtuluş Savaşı'nın ruhu neyse o gün Erzurum'da o yaşanıyordu

"Allah korusun eğer hain FETÖ terör örgütü ve arkasındakiler başarılı olsaydı, bugün Türkiye belkide Suriye gibi bir içi savaşa sürüklenmiş olurdu. Ben 15 Temmuz'da Erzurum'daydım 100 bini aşkın bir kalabalıkla toplandık. Ve şunu farkettim Nene Hatun'nun, Kurtuluş Savaşı'nın ruhu neyse o gün Erzurum'da o yaşanıyordu bütün Türkiye'de bu yaşanıyordu. Dolayısıyla büyük bir fitneyi Cenab-ı Hak'ın lutfuyla ve keremiyle atlattık. 15 Temmuz bize bir şey öğretti, dikkatli olmalıyız, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz özellikle kutsallarımız arkasına sığanarak dinimiz, inancımız ve bayrağımızın arkasına sığınarak birilerinin bizi aldatmasına izin vermemeliyiz. Bir önemli husus çocuklarımıza ve gençlerimize asla 15 Temmuz'u unutturmamalıyız. Biz unutamayız o gece neler yaşadığıklarımızı, unutamayız çünkü, 249 şehidimizin ve 2139 gazimizin üzerimizde hakkı var." 


Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.