PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.4720.72%
  • DOLAR32.3610.1%
  • EURO34.935-0.38%
  • STERLİN40.919-0.34%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Alvaro Morata'yı yeniden kiralandı!
Alvaro Morata'yı yeniden kiralandı!

Alvaro Morata'yı yeniden kiralandı!

İspanyol kulübünden yapılan açıklamada, Morata'nın bu sezon da kiralık olarak takımda kalacağı ve gelecek yıl Chelsea'den bonservisinin tamamen alınacağı belirtildi.

A+A-

İspanya basınında yer alan haberlere göre, Atletico Madrid, Alvaro Morata'nın bonservisi için Chelsea'ye gelecek yıl 56 milyon avro ödeyecek.

Geçen sezon sezon devre arasında kiralık olarak Chelsea'den Atletico Madrid'e geçen 26 yaşındaki İspanyol santrfor, La Liga'da 15 maçta 6 kez ağları sarsmıştı.

İspanya Milli Takımı'nda 31 karşılaşmada 16 gole imza atan Morata, 2017'de transfer olduğu Chelsea formasıyla ise 72 maçta 24 kez fileleri havalandırdı. 

Atletico Madrid, Alvaro Morata'yı yeniden kiraladı! | Transfer haberleri...

 

Alvaro Morata’nın Kulüp Kariyeri

Morata, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından olan Atletico Madridtakımının alt yapısında başladı. 2007 yılına kadar takımı ile beraber çalıştıktan sonra Getafe takımının alt yapısına geçiş yaptı.

Bir sezon boyunca Getafe takımının alt yapısında forma terleten İspanyol futbolcu, burada gösterdiği performans ile Real Madrid Kulübü’nün alt yapısına geçiş yaptı. 2 sene boyunca alt yapıda Real Madrid formasını giyen Morata, gösterdiği başarılı performans ve attığı goller ile teknik ekibin dikkatini çekmeyi başararak Real Madrid B takımına kadar yükseltildi. Böylelikle 2010 yılında takımı ile ilk kez forma giyme şansını yakaladı ve bu sayede kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

3 sezon forma giydiği takımında 83 maça çıkan Morata, çıktığı maçlarda attığı 45 gol ile kariyerinde zirve yaşadı.

alvaro morata juventus

2014 yılına kadar kaldığı Real Madrid’de zaman zaman A takımda forma şansı bulsa da hiçbir zaman tam performans gösteremedi. Çok az süre almasına rağmen gol atma yollarında başarılı olan Morata, transfer listelerinde adının geçmesine sebep oldu ve 2014 yılında İtalyan kulüp Juventus ile sözleşme imzaladı. Takıma katıldığı ilk sezonda yarı finalde eski takımı Real Madrid’e attığı gol ile adını finale yazdırdı. 2 yıl Juventus'da oynayan yetenekli forvet, 63 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırdı.

2016 yılında ise Real Madrid'e geri döndü.

Alvaro Morata’nın Milli Takım Kariyeri

Alvora Morata, Milli takım kariyerine ilk olarak 2009 yılında İspanya U-17 kadrosuna dahil olarak başladı. Ardından gelen yıllarda ilk olarak İspanya U-19 ve İspanya U-21 kadrolarında yer aldı. İspanya A Takımı’na henüz davet edilmeyen Morata, alt kategorilerde çıktığı 33 maçta 21 gol atarak etkili performans gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.