PİYASALAR

  • BIST 1009716.95-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Alternatif Türkçe Rock’ın yıldızı “Antipati”
Alternatif Türkçe Rock’ın yıldızı “Antipati”

Alternatif Türkçe Rock’ın yıldızı “Antipati”

Bir grup genç tarafından kurulan “Antipati” isimli müzik grubu şimdiden büyük beğeni topladı.

A+A-

Alternatif Türkçe Rock eserleri ortaya koyan ve seslendiren  “Antipati” isimli müzik grubu Yenikapı Haber’den Arzu Karakuş’a çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Neden Antipati ismi ?

Sektörden kaynaklı olarak çok geniş çaplı isim seçeneklerimiz var. Aklımıza gelen ve bizi cezbeden nadir isimlerden biri olduğu için bu adı seçtik. 

asuman1.jpg

5 kişisiniz.Nasıl bir araya geldiniz? 

Lisenin ilk zamanları herbirimiz ayrı ayrı kendi dalında müziğe dair bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Okul programları sayesinde bir araya geldik, grup kurma kararına vardık ve o andan itibaren çalışmalara başladık. 

Kariyer planlarınız nedir? Herbirinizi ayrı ayrı tanıyalım isteriz. 

Atahan Nalçabasmaz (Gitarist) :

Kariyerim için şuanda en yakın planım Hacettepe Üniversitesi İng. İşletme bölümüne yerleşmek diyebilirim. Daha ilerisine gidicek olursak yurt dışına adım atmak istemekteyim. Tabii bunların olması hayatımdan müziğin eksik olmasına sebep olamaz. Müzikle gezen, seven, mutlu olan bir insan olduğumdan hayatımdan asla çıkmayacağının garantisini verebilirim.

Enes Urfalıoğlu (Solist) : İnşaat mühendisliği bölümü istiyorum ve üniversitedeyken bir yandan müzikle uğraşmayı da ihmal etmemeyi düşünüyorum. Elimde mesleğim olursa daha rahat bi şekilde sanatımı icra edebileceğimi düşünüyorum.

Emir Özer (Gitarist) : Üniversitede mimarlık okumak istiyorum. Okulumu okurken bir yandan da grubumla yeni başarılara imza atıp kendi stüdyomun mimarlığını yapmak istiyorum.

Çağrı Gencer (Bas Gitarist) : Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Şuan özel bir şirkette meslek hayatımı devam ettirirken bir yandan da grup çalışmalarında istikrarlı olup güzel single ve albümler yapmamızı umuyorum.

Oğuzhan Özer (Baterist) :  Hukuk Fakültesi okumak istiyorum. Bunun yanında bir yandan grubumla devam edip daha iyi daha başarılı olmayı istiyorum. 

Müzikle ilgili planlarınız nedir?

İlk başta festivallerde çalıp, yazın bir single çalışması yayınlamayı düşünüyoruz. Single sonrasında kısa bir Karadeniz turnesi ve ardından anlaşabildiğimiz mekanlarda düzenli olarak sahne almayı planlıyoruz. 

Ne tür müzik yapıyorsunuz?


Alternatif Türkçe Rock tarzında müziğe daha çok ilgimiz var grup olarak.

Sahne performansınız çok iyiydi.Ne kadar zamanda bu hale geldiniz ve nasıl çalıştınız?

Sahnemizin olmadığı zamanlarda bile her hafta belirli vakitlerde istikrarlı bir şekilde stüdyo çalışmalarımıza devam ettik. Bol bol prova sonraları evlerde özel olarak grup toplantıları yaptık. Detaylı bir şekilde her işin üzerinde durduk ve yavaş yavaş istediğimiz konuma gelmeye başladık. Tabii ki bunun yanında en büyük etkenlerden bir tanesi Bas Gitaristimiz Çağrı abimizin aynı zamanda bize çok titiz bir şekilde yaklaşarak müzik koçluğumuzu yapmasıdır.

Müzikle uğraşmak isteyen sizden küçüklere önerileriniz neler?

Derslerini bırakmadan, istikrarlı, disiplinli bir şekilde önce kendi alanlarında sonra grup alanlarında gelişmelerini öneriyoruz. 

Sizi hangi mecralardan takip edebiliriz veya nereden ulaşabiliriz ?  

Bizi İnstagramdan @antipatimusic kullanıcı adıyla takip edip, menajerlik numaramızdan ulaşabilirsiniz. Sevgi, saygı ve müzik ile...


Arzu Karakuş / Yenikapı Haber
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.