PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. AK Parti'den 15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Analizi Araştırma Raporu
AK Parti'den 15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Analizi Araştırma Raporu

AK Parti'den 15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Analizi Araştırma Raporu

A+A-

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Analizi Araştırma Raporu kamuoyuyla paylaşıldı.


AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında alanında uzman akademisyenlerce yaptırılan "15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Analizi Araştırma Raporu"nda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın takdimine yer verildi.

Altı bölümden oluşan raporda, Türkiye siyaset tarihinde darbeler ve muhtıralar, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, şehitler, gaziler ve şehit yakınlarına ilişkin bulgu ve yorumlar ve şehitlerin kısa özgeçmişine yer verildi.

Raporun girişinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, "Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diye; Elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı" ifadeleri paylaşıldı.

Çalışma, 15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin kazanılmasında tüm varlığını ortaya koyan aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve yüce milletimize ithaf edildi.

Raporda, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi silahlı kuvvetler içinde yuvalanmış FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin istiklalini ve milli iradeyi hedef alan, Türkiye tarihinde daha önce yaşanmamış bir hadise olduğu hatırlatıldı.

Türkiye tarihinde millet iradesini hiçe sayan darbeler ve muhtıralar görülmüş olsa da 15 Temmuz Darbe Girişiminin bunların tümünden farklı bir

ihanet olduğunun altı çizilen raporda, o gece yaşananlara ilişkin araştırma sonuçları detaylı bir şekilde paylaşıldı.

1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat darbesi, 27 Nisan e-muhtırası, 17/25 Aralık darbe girişimi ve son olarak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı.

Raporda, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın % 87,3'lük bir kısmının Ankara ve İstanbul'da, gazilerin de yine 96,9'unun bu iki şehirde yaşadığının tespit edildiği bilgisine yer verildi. Şehit ve gazilerin ortalama yaşının 36 olması da 15 Temmuz gecesi yaşlı, genç tüm milletin, darbecilere karşı direniş gösterdiğini gözler önüne seriyor.


Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.