PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ajax’ın yıldız futbolcusu Dusan Tadic kimdir, hangi ülkedendir?
Ajax’ın yıldız futbolcusu Dusan Tadic kimdir, hangi ülkedendir?

Ajax’ın yıldız futbolcusu Dusan Tadic kimdir, hangi ülkedendir?

Aslen Sırp olan Dusan Tadic yükselen performansı ile fuftbolseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. İspanyol ekibi Real Madrid karşısında elde edilen 4-1’lik tarihi galibiyetin mimarlarından olan Tadic attığı gollerle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Herkes, Dusan Tadic kimdir, kariyerinde hangi takımlar yer alıyor? Hangi ülkeden? gibi sorular merak edilmeye başladı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Türk takımlarının da ilgisini çeken ancak Dusan Tadic Türkiye'ye transfer edilememişti. Sırp futbolcu Tadic’in son dönemdeki performansının artmasıyla birlikte transfer dönemlerindeki girişimler yeniden dillendiriliyor. Peki, Ajax’ın yıldız ismi Tadic kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?

1988’de Sırbistan’da dünyaya gelen Dusan Tadic, sol kanat ve on numara mevkilerinde forma giyen futbolcu, 2006 yılında ülkesinin ekiplerinde futbol hayatına adım attı. Vojvodina’nın ardından Groningen’e transfer olan Tadic uzun süre Hollanda Ligi’nde top koşturdu. Twente’ye 2012’de geçiş yapan Tadic, iki yıl forma giydikten sonra kariyerine İngiliz ekibi Southampton’da devam etti.İngiltere’de  4 yıl top koşturan başarılı isim 2018 yılında ise 11 milyon Euro bonservis bedeli ile Ajax’a geçti.

Deplasman maçında Real Madrid’i 4-1 yenerek Şampiyonlar Ligi’nin dışına iten Ajax’ın karşılaşmadaki yıldızlarından olan Tadic tarihi galibiyetin mimarlarından olarak tarihe geçti.

dusan-tadic-kimdir.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.