PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 8 Bin Bekçi Alımı Pazartesi Başlıyor
8 Bin Bekçi Alımı Pazartesi Başlıyor

8 Bin Bekçi Alımı Pazartesi Başlıyor

Türkiye genelinde merakla beklenen Bekçi alımı bu Pazartesi başlıyor! Bekçi alım başvurusu için gerekenler, bekçi alım başvuru saatleri ve tüm detaylar sizlerle..

A+A-

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği bekçi alımları hakkında tüm detaylar açıklandı! Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklama ile Türkiye genelinde 8 bin bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. 2019 yılı başvuruları için geçerli olan bekçi alımı için başvuru işlerinde geri sayım başladı. İşte başvuru için gerekenler.

2019 Bekçi Başvurusu

Bekçi Alım Başvurusu Nasıl Yaparım?

Mahalle ve çarşı bekçisi olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün alacağı 8 bin yeni bekçi için başvuruya saatler kaldı. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği bekçi başvuru işlemlerinizde yapmanız gereken 18 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresine giriş yaparak, e-devlet şifreniz ile ön başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

8 Bin Yeni Bekçi Alınacak

Türkiye genelinde 81 ilden başvuruların beklendiği bekçilik işlemlerinde farklı illerde görev alacak ve mahalle, çarşı bekçiliği yapacak erkek adaylar şimdiden sıraya girdi. EGM'nin yaptığı açıklamaya göre toplamda 2019 yılı 1. dönem bekçi başvurularından 8 bin kişi alınacak.

Bekçi Başvuru Şartları

Bekçi Başvurusu Yapmanız İçin Gerekenler

Bekçi başvurusunda bulunabilmeniz için en az lise mezunu yada dengi bir okul mezunu olmanız kriterine dikkat edilmektedir. Öte yandan fiziksel sınırlandırmaların olduğu başvuru şartlarında en az boy standardının 1.67 cm ve üzeri olması gerekmektedir. Beden kitle endeksi olarak 18 ile 27 arasında olmaktır. (18 ve 27 dahil olarak) 

Aranan diğer şartlar arasında başvuru yapacak bireylerin askerlik görevini yerine getirmiş olması zorunludur. Ayrıca başvuruların başlatıldığı tarihten itibaren 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir. 18 yaş sınırı için belirtilen tarih 18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğumlu, 31 yaş sınırı için belirtilen tarih 18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş kişileri kapsamaktadır.

Başvuru yapacağınız il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmanız şartı da göz önüne alınmaktadır. Bir çok üye bu kuralı göz ardı etse de başvuru kuralları arasında aranan bir nitelik olduğunu unutmayınız.

Türk toplumu tarafından kötü şöhret ile tanınmamak,

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

Memuriyet yapmanıza engel bir durum olmaması,

Altı aydan fazla hapis yada ağır hapis cezası almış veya aftan yararlanmış kişilerin zimmet, ihtilas, hırsızlık, dolandırıcılık, zimmet, rüşvet, sahtecilik, yüz kızartıcı suç, dolanlı iflas ve inancı kötüye kullanmaktan dolayı hapis hükmünün bulunmaması,

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

Kamu hizmetlerinden mahkumiyet cezası ile kamu haklarından mahrum olmamak ve mahkum bulunmamak,

Uyuşturucu, alkol yada uyarıcı madde kullanımından dolayı tedavi görmüş yada görüyor olmamak,

Sağlık nedenleri dışında herhangi bir nedenden dolayı Polis Akademisin'den atılmış olmamak,

Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak şartlarına uygun her erkek birey bekçi başvurusu yapabilmektedir. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.