PİYASALAR

  • BIST 10010055.98-1.59%
  • ALTIN2415.92-1.18%
  • DOLAR32.207-0.02%
  • EURO34.779-0.35%
  • STERLİN40.457-0.21%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YSK’da Değişiklik Yapıldı, İllerden Çıkan Milletvekili Sayısı Değiştirildi
YSK’da Değişiklik Yapıldı, İllerden Çıkan Milletvekili Sayısı Değiştirildi

YSK’da Değişiklik Yapıldı, İllerden Çıkan Milletvekili Sayısı Değiştirildi

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2020 yılı nüfus verilerine göre illerden çıkabilecek milletvekili sayılarına dair kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu, toplam nüfusa göre illerin çıkarabileceği milletvekili sayılarının kararı ile ilgili yaptığı değişiklikleri yürürlüğe koydu, karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 2020 yılı nüfus bilgilerini baz alarak gerçekleştirilen değişiklikte seçim çevreleri ve seçim çevresinin çıkarabileceği milletvekili sayıları tespit edildi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile beraber bazı illerde milletvekili sayısı artarken birkaç şehirde de milletvekili sayıları azaldı.

YSK Kararı Yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar ile 2020 yılı nüfus verilerine göre yapılan düzenlemenin tam açıklaması Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun 5’nci maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinden çıkacak olan milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı ve tespitinin ardından açıklanmasıyla beraber 6 ay içinde tespit edilerek duyurulacağı hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Bu bağlamda TÜİK Başkanlığı tarafından 31 Aralık 2020 tarihli veriler esas alındı, ardından da illerin çıkaracağı milletvekili sayısı hesaplandı.

Mersin, Tunceli, İstanbul, Bayburt

YSK tarafından yapılan yeni düzenleme ile dört şehirdeki milletvekili sayılarında değişiklik meydana geldi. Mersin’den çıkan milletvekili sayısı 12’den 13’e, Tunceli’den çıkan milletvekili sayısı ise 1’den 2’ye yükseldi. Bununla beraber İstanbul’da bu sayı 98’den 97’ye, Bayburt’ta ise 2’den 1’e düştü.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.