PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YÖKDİL'de başvuru süresi uzatıldı
YÖKDİL'de başvuru süresi uzatıldı

YÖKDİL'de başvuru süresi uzatıldı

A+A-

YÖK Başkanı Saraç, YÖKDİL'e başvuruların yoğun talep üzerine 10 Şubat Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,  sosyal medya hesapları Twitter ve Facebook üzerinden, yarın sona erecek YÖKDİL Sınavı başvurularının süresinin yoğun talep üzerine 10 Şubat Cuma gününe kadar uzatıldığını bildirdi.

Buna göre, adaylar 10 Şubat Cuma günü saat 18.00'e kadar "http://yokdil.yok.gov.tr " adresinden sınav başvurularını yapabilecek. Sınav giriş belgeleri 27 Şubat'ta yayımlanacak.

Başvuru ücretinin 75 lira olarak belirlendiği  YÖKDİL Sınavı, ilk kez 5 Mart'ta tek oturumda, 30 ilde gerçekleştirilecek. 

"Alana özgü" ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanacak, sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.