PİYASALAR

  • BIST 1009934.092.24%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YÖK Başkanı Özvar: 2023'te ilk kez YÖS'ü düzenleyeceğiz
YÖK Başkanı Özvar: 2023'te ilk kez YÖS'ü düzenleyeceğiz

YÖK Başkanı Özvar: 2023'te ilk kez YÖS'ü düzenleyeceğiz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023 yılının ilk ayında gerek Türkiye'de gerek yurt dışında gerçekleştirecekleri Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (YÖS) Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenci adaylarının başvurabileceğini söyledi.

A+A-

YÖK olarak gelecek yıl ilk defa uluslararası öğrenciler için merkezi bir sınav gerçekleştireceklerini belirten Özvar, "Üniversitelerimizin önemli bir kısmı uluslararası öğrencilerin girdiği YÖS'ü yapmaktadırlar. Gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında bu sınavlar üniversitelerimiz tarafından yürütülmektedir. YÖK olarak bizler bu sınavların yanında üniversitelerimize yardımcı olmak üzere onların da yabancı öğrenci seçiminde kullanabilecekleri uluslararası bir sınav tertip ettik." dedi.

YÖS'ün detayları hakkında bilgi veren Özvar, şunları kaydetti:

"Bu sınav ÖSYM tarafından 2023 yılının ilk ayında gerek Türkiye'de gerek yurt dışında gerçekleştirilecektir. Bu sınava dünyanın her tarafından Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenci adayları başvurabilecektir. Üniversitelerimiz bu sınavları diledikleri takdirde öğrenci alımında kullanabileceklerdir. Bu sınav bütün üniversitelerin dikkate alması gereken zorunlu hüviyet taşıyan bir sınav değildir. Bildiğiniz üzere YÖS sınavlarını bütün üniversitelerimiz yapmamaktadır. Üniversitelerimiz birbirlerinin yaptığı YÖS sınavlarını bildiğiniz üzere kabul etmektedir. Bizler YÖK olarak yapacağımız bu sınav dolayısıyla sınav sonuçlarını yabancı öğrencilerin kendi üniversitelerine başvurularında kabul etmelerini bekliyoruz."

Özvar, üniversitelerden uluslararası öğrenci sınav yönergelerinde bu sınavları tanıdıklarına dair bir değişiklik yapmalarını istediğini belirtti.

Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Üniversite yerleşkesindeki laboratuvarları da gezen Özvar, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul'dan bilgi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.