PİYASALAR

  • BIST 10010254.39-0.22%
  • ALTIN2398.4820.35%
  • DOLAR32.24-0.23%
  • EURO34.695-0.22%
  • STERLİN40.3860.08%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Yerli ve yenilenebilir enerji payı rekor kırarak yüzde 64 oldu'
'Yerli ve yenilenebilir enerji payı rekor kırarak yüzde 64 oldu'

'Yerli ve yenilenebilir enerji payı rekor kırarak yüzde 64 oldu'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yılın 10 ayında yerli ve yenilenebilir enerjiden elektrik üretim payımız rekor kırarak yüzde 64 oldu." dedi.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 8. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde, rüzgarda yap-işlet-devret modelinden rüzgar enerjisi teknolojisinin dahi yerli imkanlarla üretildiği tam entegre bir modele geçildiğini söyledi.

Yerli ve yenilenebilir enerji alanında büyük projelere ve dev yatırımlara imza attıklarını söyleyen Dönmez, "Daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir mottosuyla mümbit Anadolu coğrafyasının bereketini enerjiye dönüştürdük. Ve hamd olsun bu yılın ilk 10 ayında yerli ve yenilenebilir enerjiden elektrik üretim payımız rekor kırarak yüzde 64 oldu. Bu rakamın yüzde 46’sı yenilenebilir enerjiden geliyor. Burada en sevindirici husus bu ortalamanın her ay inişli çıkışlı değil düzenli bir seyir halinde ilerlemesi oldu. Bu gelişmelerle birlikte Milli Enerji ve Maden Politikası’nda ilan ettiğimiz kısa vadede elektrik üretiminin üçte ikisini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefimizi yakaladık. Şimdiki hedefimiz bu oranı daha da yukarılara çekmek."  ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.