PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yavuz: Mücadelemiz ciltler dolusu kitaplara sığmayacaktır
Yavuz: Mücadelemiz ciltler dolusu kitaplara sığmayacaktır

Yavuz: Mücadelemiz ciltler dolusu kitaplara sığmayacaktır

Memur-Sen İstanbul İl temsilcisi ve EBS İstanbul 4 nolu şube başkanı Talat Yavuz yaptığı açıklamada ''Bizim mücadelemiz toplumun dokusuyla bütünleşmiştir. Teşkilatımızın hatıralarını okuyanlar, bizim dönemsel sıkıntılarla engellenemeyeceğimizi göreceklerdir." dedi.

A+A-

YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sendikamız 29 yaşına girdi. Geçen hafta, Kuşaktan Kuşağa Sendikal Hatıralar Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. Bu yarışma ile 29 yılda, acısıyla tatlısıyla yaşanan on binlerce hatıradan, küçücük ve anlamlı örnekleri tarihe not düştük, gelecek kuşaklara yol gösteren işaret taşları gibi yola döşedik.

Bu hatıralardaki ruh ve 29 yıllık mücadelenin hikâyesi, Eğitim Bir Sen’i diğer sendikalardan çok bariz bir şekilde ayırmaktadır. Samimiyetin, çilenin, adanmışlığın, ezilmenin, zulme uğramanın, işinden atılmanın, fedakârlığın, sabrın, inanmışlığın, başarının, mütevazılığın ve her şeyden önce haklı olmanın hikâyesidir şahit olduğumuz.

Bir güce yaslanarak büyümekle, o gücün bütün saldırılarına rağmen büyümek arasındaki fark kadar farklıyız rakiplerimizden. Rakiplerimiz adına üye kaydederken, aynı zamanda bize yapılan zulmün bekçiliğini yapanlara karşı verilen mücadele elbette anlamlı olacaktır, elbette ciltler dolusu kitaplara sığmayacak ve okuyanları gözyaşlarına boğacaktır.

Eğitim Bir Sen gerçekten zorluklarla baş ederek, bedel ödeyerek, yüreğini ortaya koyanların omuzlarında bugünlere geldi. Özgürlüğün, erdemin, adaletin temsilcisi oldu. Anlamsız yasaklara, insan hakkı ihlallerine karşı durdu. Darbelerin izlerini silme ve mağdurların haklarını alma mücadelesi hala devam ediyor. Sivil kıyafet eylem kararımız, tarihi bir karar olarak mücadelemizdeki müstesna yerini koruyor, bir başka örneği yoktur, daha kaç yıl devam edeceğini bilmiyoruz.

Eğitim Bir Sen üyesi öğretmen, idareci ve eğitim çalışanları, okullarına ve eğitime yeni bir ruh ve heyecan kattı. Büyük dönüşüm sağlandı. Gezi olaylarına katılan öğrencileri sokaktan topladı bu kadro. Ülkesini seven, milletinin geleceğine sahip çıkan bu kadro, önce varlık mücadelesi verdi sonra da milletinin hizmetinde mesleğinin hakkını verdi. En zor günlerde bile küsmedi, kırmadı, dökmedi fakat hakkını aradı.

Kuşaktan Kuşağa Sendikal Hatıralar Yarışması’na gönderilen hatıraları, sadece üyelerimiz değil bütün eğitimcilerin okuması gerekir. Şimdilik iki cilt halinde basılan bu kitap kütüphanemizdeki yerini almalıdır. Sendikal çalışmalarda hayatını kaybedenler, sıkıntı çekenler, dönemin idarecileriyle yaşananlar, darbe dönemlerinde yaşanan sıkıntılar, soruşturmalar, sürgünler, aşağılamalar, dışlamalar. Bugün sendikamızı eleştirenler ve bize saldıranlar, bu hatıraları okuduğunda mutlaka bir iç sorgulama yapacaklardır.

Bizim mücadelemiz toplumun dokusuyla bütünleşmiştir. Teşkilatımızın hatıralarını okuyanlar, bizim dönemsel sıkıntılarla engellenemeyeceğimizi göreceklerdir. Sendikal ezberi bozan, bütün önyargıları yıkarak derdini, davasını, sevdasını ve haklılığını anlatan kenetlenmiş bir kadro; yönetmelikleri değiştirerek, suni engeller çıkararak, çeşitli tuzaklar kurarak engellenemez. Biz engelleri tek tek aşarak geldik.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.