PİYASALAR

  • BIST 10010319.961.59%
  • ALTIN2464.337-0.28%
  • DOLAR32.2060.1%
  • EURO35.1090.1%
  • STERLİN40.890.17%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yararlı olmasına rağmen, dikkatli tüketilmesi gereken besinler
Yararlı olmasına rağmen, dikkatli tüketilmesi gereken besinler

Yararlı olmasına rağmen, dikkatli tüketilmesi gereken besinler

Habertürk’ün haberine göre; sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ve porsiyon , kalori hesabı yapmadan tükettiğimiz bu besinler kilo ve hastalık şeklinde ger dönüş yapabilmektedir.

A+A-

Kuru bakliyatlar: Fasulye, mercimek, nohut, en çok tüketilen bakliyatlardır. Bu besinleri tek başına tüketmeyip makarna , pilav gibi ek porsiyonlarla tükettiğimiz zaman kalori artışına sebebiyet verdiği için masum oldukları düşünülemez.

Meyve: Vitamin ve mineral deposu olan meyveler, ayrıca çok iyi antioksidanlardır içerdikler şeker oranı sebebiyle kilo ve insülin direncine karşı birtakım sorunlara yol açabilmektedir.

Tereyağı: Kahvaltıda ve lezzet verici olarak yemeklerde sıklıkla kullanılan tereyağının insan sağlığı üzerine önemli faydaları bulunmaktadır. Aşırı yağ alımı bulundurduğu için şeker hastalarında aşırı tüketimden kaçınmalılar.

Bal: tereyağının ayrılmaz ikilisi olarak ekmeğin üzerine sürdüğümüz, şeker yerine kullandığımız bal beslenme alışkanlıklarımızın vazgeçilmezidir. Dikkatli tükenmemiz gereken besinlerdendir.

Kuruyemiş: Kuruyemişler içeriğinde barındırdıkları kaliteli yağlar ve özellikle Omega 3 kaynağı ile beyin gelişiminde ve iyi kolesterolün yükselmesinde büyük faydalar sağlamaktadır. Enerji içerikleri yüksektir. Diyet listelerinde de belirtilen miktarda tüketilmelidir.

HABERTÜRK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.