PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın: Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimiz kabul edildi
Yalçın: Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimiz kabul edildi

Yalçın: Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimiz kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20. Milli Eğitim Şûrası'nda Öğretmenlere yönelik müjdelerinin ardından Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada "Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimizin kabul edildiğini, önerilerimizin önemli kısmının yer bulduğunu gördük" dedi.

A+A-

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

1] Sayın Cumhurbaşkanımız, 20. Milli Eğitim Şurası açılışında Öğretmenlik Meslek Kanunu müjdesini ve içeriğine ilişkin önemli bilgiler verdi. Meslek Kanunu kapsamında pek çok talebimizinin kabul edildiğini,önerilerimizin önemli kısmının yer bulduğunu gördük.

2] Bu çerçevede öncelikle 3600EkGösterge talebimiz meslek kanunu içerisinde hayat bulacak. Bununla birlikte esas beklentimiz tüm eğitim çalışanlarının da ek gösterge artışından faydalandırılmasıdır.

3] Yine MeslekKanunu içeriğinde Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasındaki ayırım ortadan kaldırılacak. •AKS kaldırılacak. •Kariyer basamakları sistemi yeniden hayata geçirilecektir. •Aslolan sözleşmeliliğin tam olarak kaldırılmasıdır.

4] Bu çerçevede 10 yılını tamamlamış 600 bin öğretmenimiz uzman öğretmenliğe geçiş hakkı elde edecek, yüksek lisans yapmış olanlar bu hakka sınavsız kavuşacak, ücretleri 1000 TL artacak, ayrıca 1 derece alacaklar.

5] 10 yıllık uzman öğretmenlerden sınavda başarılı olanlar Başöğretmen ünvanını alarak, ücretlerinde 2000 TL artışla birlikte ilave 1 derece alacaklar. Doktora yapmış olanlar bu sınavdan muaf olacak.

6] Öğretmenlerimizi memnun edecek içerikte, mesleğin kariyer meslek haline gelmesine vesile olacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması konusunda irade ortaya koyan Sn.Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanı’na teşekkür ediyoruz.

Erdoğan'dan Öğretmenlere Şura'da müjde üstüne müjde! İşte Erdoğan'ın 20. Milli Eğitim Şûrası'nda yaptığı açıklamalar - TIKLA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.