PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Windows 12'yi destekleyen bilgisayar sayısı Windows 11'den daha az olacak
Windows 12'yi destekleyen bilgisayar sayısı Windows 11'den daha az olacak

Windows 12'yi destekleyen bilgisayar sayısı Windows 11'den daha az olacak

Microsof'un çığır açması beklenen yeni işletim sistemi için detaylar netleşiyor. Windows 11'e kıyasla devrim niteliğinde yeniliklerle gelecek bu güncelleme, daha az sayıda bilgisayar tarafından desteklenecek.

A+A-

Windows 10 ilk çıktığında sınırlamalar fazla değildi. Bu nedenle milyonlarca kullanıcı güncellemeyi bilgisayarlarına başarılı bir şekilde yükledi.

Windows 11'de ise işler biraz değişti. Çeşitli sınırlamaların yanı sıra sistem gereksinimlerinin artması ile, bu güncelleme Windows 10'a kıyasla daha az cihaz tarafından desteklendi. Şimdi ise gözler Windows 12'ye çevrildi; ne yazık ki bu güncelleme de her Windows 11 yüklü bilgisayar tarafından desteklenmeyecek. İşte sebebi.

WİNDOWS 12'NİN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ARTACAK

Yeni özelliklerin gelmesiyle sistem gereksinimleri de eşit olarak artıyor. Tıpkı Windows 11'de olduğu gibi Windows 12'de de aynı durum yaşanacak.

Testlerine başlanan ve 2024'ün Ekim-Kasım ayı gibi çıkış yapması beklenen Windows 12, sahip olacağı üretken yapay zeka ile bilgisayarların sistem gereksinimini artıracak.

Aktarılan bilgilere göre, "Hudson Valley'' kod adlı güncellemenin odak noktası, yapay zeka destekli temel bileşenleriyle gelecek. Halihazırda Copilot sisteme entegre edilirken, bir sonraki sürümde bu daha da ileriye taşınacak.

Arka planda daha fazla güç tüketmesi beklenen Windows 12, arama ve hızlı başlatmaya odaklanmak için bilgisayarları daha fazla yoracak. Dolayısıyla bilgisayarların sistem gereksinimleri de artmış olacak.

Sonuç olarak Windows 11 bile her bilgisayar tarafından desteklenmezken, Windows 12'yi yükleyecek cihaz sayısı daha az olacak. Bu nedenle bilgisayarlarınızı yükseltmeniz gerekebilir. 

IDC'ye göre yapay zekalı bilgisayarların montajı 2027'de %80 civarlarına ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda mevcut bilgisayarlar yerini yapay zekaya uyarlanan modellere bırakabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.