PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Veri skandalı sonrası hisseleri düşen Facebook Bitcoin’e el attı
Veri skandalı sonrası hisseleri düşen Facebook Bitcoin’e el attı

Veri skandalı sonrası hisseleri düşen Facebook Bitcoin’e el attı

Küresel dev Facebook veri skandalı sonrasında hisselerinde değer kaybı yaşamıştı. 2 milyar kullanıcıya sahip olan ve dünyanın en büyük sosyal medya mecrası olan Facebook'un kripto para birimleri üzerinde çalışma başlattığı iddia ediliyor.

A+A-

ABD seçimlerinde Cambridge Analytica'nın yapmış olduğu veri skandalıyla gündemden düşmeyen Facebook bu kez kripto para dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Bitcoin’e rakip olacak yeni bir kripto para geliştirme sürecinde olan Facebook, kripto para reklamlarını engellediği için uzun bir süre tartışma konusu haline gelmişti. Firma tarafından geliştirilecek kripto paranın Facebook üzerinden maddi işlemler ve satın alma gibi işlemlerde kullanılacağı iddia ediliyor. Kripto para dünyası için oldukça ilginç ve bir o kadar ilgi odağı haline gelen bu iddialar henüz doğrulanmadı. Facebook’un bu adımı atması ile platforma içerisinde oldukça geniş bir ekonomi oluşturacağı tahmin ediliyor.

Blockchain departmanı oluşturan facebook birimin başına da PayPal CEO’su David Marcus’u getirdi. Facebook, dünyayı etkisi altına alan bu alanda iddialı olmak istiyor. Blockchain teknolojisi bilindiği üzere merkezi bir sistemi olan bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde güvenlik artışı daha gelişmiş bir hal alabiliyor. Son dönemlerde yaşadığı veri skandallarını tekrar yaşamak istemeyen Facebook’un bu adımı attığı düşünülüyor. Facebook'tan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.