PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vergi Borcu Yapılandırmasının İlk Taksiti Ne Zaman Ödenecek?
Vergi Borcu Yapılandırmasının İlk Taksiti Ne Zaman Ödenecek?

Vergi Borcu Yapılandırmasının İlk Taksiti Ne Zaman Ödenecek?

Çıkan son karar ile beraber yaklaşık 10 milyon vatandaşın faydalandığı vergi borçları büyük bir rahatlık yaratırken, birçok kişi de ilk taksitin ne zaman ve nereden ödeneceğini merak etmeye başladı.

A+A-

Türkiye’de yıl sonuna doğru çıkan karar ile beraber birçok farklı borç için vatandaşlara yapılandırma imkanı getirildi, kısa sürede 10 milyon vatandaş vergi ve diğer borçlarını yapılandırdı. Borçların faiz ve cezaları silinirken, peşin ödeme yöntemini tercih eden vatandaşlar enflasyon farkının yüzde 90’ını ödemekten de kurtuldu. Bu kapsamda ilk vergi borcu ödemesinin ne zaman ve nereden yapılacağı da merak edilmeye başlandı.

1 Mart ve 31 Mart’ta Ödenecek

Vergi borcu yapılandırmasının ardından vatandaşlar hem peşin ödeme hem de ilk taksit ödemesi için tarihleri merak etmeye başladı. İlk taksitler ve peşin ödemeler, vergi borcu, trafik cezası ve öğrenim kredisi gibi borçlarını yapılandıranlar için 1 Mart 2021 tarihinde ödenecek. SGK borçları nedeniyle yapılandırma işlemi yapanlar için ise il taksitin son ödeme tarihi 31 Mart 2021. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE üzerinden yüzde 90’lık bir indirim gerçekleştiriliyor.

Ödeme Gecikirse Ne Olacak?

Vergi borcu yapılandırmasını taksitlendirme seçeneği ile ödemeyecek olan kişilerin borçlarının ilk iki taksitini ödememesi veya eksik ödemesinin ardından, yapılandırma bozulacak. Bir takvim yılında birden fazla taksitin zamanında ödenmemesi de, yapılandırmanın bozulmasına neden oluyor.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.