PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ülkede 8 muhalif gözaltı alındı!
Ülkede 8 muhalif gözaltı alındı!

Ülkede 8 muhalif gözaltı alındı!

Mısır İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Mısır Sosyal Demokrat Partisi Yönetim Kurulu Üyesi eski milletvekili Ziyad el-Uleymi, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan sosyalist lider Hamdin Sabahi’nin seçim kampanyası resmi Sözcüsü Hüsam Mu’nis, solcu gazeteci Hişam Fuad ve Mısır’ın solcu işçi temsilcilerinden Hasan Berberi gözaltına alındı.

A+A-

Kurulma aşamasında olan muhalif İstiklal Partisi Yönetim Kurulu üyelerinden Üsame Abdulal ve İhvan üyesi oldukları belirtilen iş adamı Mustafa Abdulmuiz ve ekonomist Ömer eş-Şiniti’nin de gözaltına alındığı duyuruldu.

Gözaltına alınan 8’inci şahıs Ahmed Gannan’ın siyasi duruşu hakkında bilgi veri lmemesi dikkati çekti.

Bakanlık, Ziyad el-Uleymi ve diğer 7 kişinin Müslüman Kardeşlerin yurtdışındaki üyeleri tarafından desteklenen "Devlet kurumlarına karşı şiddet eylemlerinde bulunma" planına karıştığını iddia etti.

"Seçim çalışmaları engellemek için gözaltına aldılar"

Ancak muhalif çevreler, Ziyad el-Uleymi'nin gelecek sene yapılacak parlamento seçimlerine hazırlık yapmasını engellemek için gözaltına alındığını öne sürüyor.

Ziyad el-Uleymi, 2011'de 30 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten Hüsnü Mübarek'in devrilmesine neden olan gösterilerde etkin rol oynamıştı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.