PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2429.254-0.19%
  • DOLAR32.5520.19%
  • EURO34.8810.59%
  • STERLİN40.5440.81%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'yi sarsan vahşette yeni gelişme!
Türkiye'yi sarsan vahşette yeni gelişme!

Türkiye'yi sarsan vahşette yeni gelişme!

Sakarya'da patileri kesilip ölen yavru köpekle ilgili, olayın meydana geldiği yerde çalışma yürüten kepçe operatörünün gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan kepçe operatörü serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısını seçimden sonra çıkaracaklarını söyledi.

A+A-

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında bir kepçe operatörü gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kepçe operatörü sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA

Patileri kesilen yavru köpeğin ölümü ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklama geldi: "Kepçe operatörünün orada iş yaparken kazaen ayaklarının kesildiği yönünde ön bir tespit var. Ayaklarını bilinçli olarak kesme değil, iş makinesinin kesmesi yönünde bir ihtimalin de olduğu ifade edildi. Bunun üzerine kepçe operatörünün gözaltına alınması yönünde soruşturma süreci devam ediyor."

Hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı çıkaracaklarını söyleyen Gül, "Seçimlerden sonra çıkacak ilk kanundur. Bu konuda bu çalışmayı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.