PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye'nin düşmanları el sıkıştı
Türkiye'nin düşmanları el sıkıştı

Türkiye'nin düşmanları el sıkıştı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını eleştiren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Hiçbir kışkırtma cevapsız kalmayacak" açıklamasında bulundu. Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye hakkında konuştu.

A+A-

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bir görüşme gerçekleştirdi. Dendias, "Türkiye'nin eylemlerinin de uluslararası hukuka uygun olmadığını" söyledi.

Türkiye'yi uluslararası hukuka meydan okumakla ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atmakla suçlayan Dendias Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarının Türkiye tarafından çiğnendiğini iddia etti.

Dendias'a destek olan Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ise "Bölgede meydana gelen provokatif davranışların son bulması ve uluslararası hukuka saygılı olunması gerektiği konusunda konuştuk" dedi.

Miçotakis de açıklamada bulundu

Güney Kıbrıs'taki Yunan Alayı ELDİK'i ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan askerlerine bir konuşma yaptı. Miçotakis "Barış ve uzlaşı istiyoruz. fakat, uluslararası hukuktan ileri gelen egemenlik haklarımızı muhafaza edeceğiz. Belirtmek isterim ki, tek değilsiniz" dedi. AB ve üye ülkelerinin kendilerinin yanında olduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.