PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkiye'de en yüksek dereceye sahip devlet memur kim
Türkiye'de en yüksek dereceye sahip  devlet  memur kim

Türkiye'de en yüksek dereceye sahip devlet memur kim

Anayasa değişikliklerine uyuma yönelik yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile en yüksek devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Başbakanlık Müsteşarına denk kabul edilecek. Cumhurbaşkanlığı idari işleri müdürü......... seçildi.

A+A-

Anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla Bazı Kanun  ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki 703 sayılı KHK,  Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


703 sayılı KHK ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ek maddeler  eklendi.

Buna göre, en yüksek devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler  Başkanı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Başkan Yardımcıları ve daire  başkanlarına, sırasıyla Başbakanlık Müsteşarına, bakanlık genel müdürlerine ve  bakanlık daire başkanlarına mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak  öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve  esaslar çerçevesinde yapılacak.

Bu ödemelerden vergi ve diğer kesintilere tabi olmayanlar bu maddeye  göre de vergi ve diğer kesintilere tabi olmayacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı ve başkan yardımcıları ile daire  başkanları, emeklilik hakları bakımından da sırasıyla Başbakanlık Müsteşarına,  bakanlık genel müdürlerine ve bakanlık daire başkanlarına denk kabul edilecek.

İlgili mevzuatta mali ve sosyal hak ve yardımlar ile emeklilik hakları  bakımından Başbakanlık Müsteşarına ve en yüksek devlet memuruna yapılan atıflar  Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına yapılmış sayılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.