PİYASALAR

  • BIST 1009949.12.39%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türkiye'de Bir İlk "Adli Bilimler Kompleksi"
Türkiye'de Bir İlk "Adli Bilimler Kompleksi"

Türkiye'de Bir İlk "Adli Bilimler Kompleksi"

4 yıllık lisans eğitimi ile Türkiye'nin ilk suç bilimcileri yetişecek.

A+A-

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Tercih ve Tanıtım Günleri Buluşmaları kapsamında, üniversite adayları ve veliler ile bir araya geldi.

Biyoloji, kimya, fizik, matematik, arkeoloji, antropoloji,  sosyoloji, psikoloji gibi her mesleğin suçun aydınlatılması ve suçlunun ortaya çıkarılması için Adli Bilimler şemsiyesi altında hizmet ettiğini belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy,
“Üsküdar Üniversitesinde suçla mücadele eden birimler var. Bunları topluca “Adli Bilimler Kompleksi” olarak adlandırıyoruz. Başta, Türkiye’de ilk defa ve sadece Üsküdar Üniversitesinde olmak üzere 4 yıllık bir lisans eğitimi var.  

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yürütülen 4 yıllık lisans eğitimi sonunda mezun olacaklar birer kriminalisttir. Yani olay yerinden elde edilen delilleri inceleme yeteneğine sahip olan kişiler. 

Onlar Türkiye’nin ilk ve gerçek kriminalistleri olarak adalete hizmet edecek. Bu arada Üsküdar Üniversitesi’nin Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde farklı bilim alanlarında Adli Bilimler Yüksek Lisansı ve Doktora eğitimi almak da mümkün. Ayrıca Adli Bilimler gibi adalete hizmetin ayrılmaz parçası olan Ceza Adaleti Yüksek Lisans eğitimi ile, Vakıf Üniversiteleri arasında bir ilki daha gerçekleştirdik. 

Adli Bilimler Kompleksi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki Otopsi Yardımcılığı’nı, Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni, Bilirkişilik Temel Eğitimi’ni, kurulan Tıp Fakültesi’ndeki Adli Tıp Anabilim Dalı’nı ve mezunlarımıza bir kariyer merkezi olarak da hizmet edecek Adli Bilimler Derneği’ni kapsıyor.

Programın sonunda aday öğrenci ve velilere soğuk çorba ikramı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.