PİYASALAR

  • BIST 1009937.742.27%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'ın azil sürecine Pelosi engel oldu
Trump'ın azil sürecine Pelosi engel oldu

Trump'ın azil sürecine Pelosi engel oldu

ABD'de başkanlık yarışına Rusya'nın müdahale ettiği gerekçesiyle uzun süredir adli işlemler devam ediyor. En son Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Pelosi, 'gayrimeşru Başkan olduğu' iddası için hazırlanan yasaya destek vermedi.

A+A-

Demokrat Parti'nin bazı yetkililerinden yükselen sesler Trump'ın ABD başkanlığını tehlikeye atacak cinsten. Hatta Trump'ın 'gayrimeşru Başkan olduğu', 'azledilmesi için yasal temelinin oluşması gerektiği' gibi ifadeler kulislerde dolaşır oldu.

"O yola girmemeliyiz"

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump için dolaşan karar hakkında açıklamalarda bulundu. Washington Post'a röportaj veren Pelosi, "Azil ülkeyi o kadar bölücü ki, çok mecbur kalmadıkça, çok karşı konulmaz olmadıkça ve her iki parti tarafından talep edilmedikçe, bence o yola girmemeliyiz, çünkü ülkeyi böler. Ve o (Trump) da buna değmez." diyerek adeta Trump için sarf edilen iddiaları püskürttü.

"Azil 'ağır suçlar ve kabahatlar' için"

"Ama herkes şu ufak olguyu hatırlamalı ki, ben yanlış hiçbir şey yapmadım, ekonomi ve işsizlik en iyi düzeylerde, ordu ve gazilerin durumu şahane ve daha pek çok başarı var." diye devam eden Trump, "Pek çoklarına göre tarihteki en başarılı ilk iki yıla sahip Başkan'ı hele de yanlış hiçbir şey yapmamışken nasıl azledersiniz? Azil 'ağır suçlar ve kabahatlar' içindir." diye çıkıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.