PİYASALAR

  • BIST 10010218.58-0.49%
  • ALTIN2444.5870%
  • DOLAR32.1930%
  • EURO34.7880%
  • STERLİN40.260%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Teröristlere büyük darbe indirildi! Sayı artıyor
Teröristlere büyük darbe indirildi! Sayı artıyor

Teröristlere büyük darbe indirildi! Sayı artıyor

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sınır olan Şemdinli İlçesi'nden Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu.

A+A-

Acı haberlerin arından bölgede devam eden operasyonlar kapsamında Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de öldürülen terörist sayısı 54'e yükseldi. Operasyonda ele geçen silahların arasında ABD'nin DEAŞ'la mücadele iddiası ile YPG'ye verdiği 1 adet AT-4 tank savar silahının bulunması da dikkat çekti.

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla kalkan F16 savaş uçaklarının, Hakkari ve Tunceli kırsallarındaki operasyonlara destek verdiği ve terör örgütüne bomba yağdırdığı öğrenildi. Kentte hava hareketliliği sürüyor.

8 şehidin ardından başlatılan büyük operasyonda 54 terörist etkisiz öldürüldü.

TSK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 34, Tunceli'nin  Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere  toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne  yönelik sabah saatlerinde başlayan ve devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri,  teröristler ile sıcak çatışmaya girdi.

Operasyonlarda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 34, Tunceli'nin  Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde biri yaralı olmak üzere 9,  Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi.

IRAK'IN KUZEYİ'NE KAÇMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede de Şemdinli  ilçesindeki 19 teröristin, Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen  çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın  kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen  teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirildikleri  belirtildi.

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7  roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk  fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye  ele geçirildiği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.