PİYASALAR

  • BIST 1009764.170.43%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Tercih maratonu bugün başlıyor
Tercih maratonu bugün başlıyor

Tercih maratonu bugün başlıyor

Milyonlarca öğrenci üniversitelerin gitmek için bugün ter dökecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın tercih maratonu bugün başlıyor.Yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacak.

A+A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları 17 Temmuz'da açıklandı. Sonuçlarının açıklamasının ardından sıra tercih işlemlerine geldi. Tercih yapacak adaylar,  işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar yapmaları gereklidir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), YKS tercihleri 29 Temmuz'a kadar "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden alınacak. İşlemlerini bitiren öğrenciler, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklikte bulunabilecek.

(TYT) Temel Yeterlilik Testi puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercih yapacak.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi (YDT),  TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercihte bulunabilir.

Adayların, işlemlerini bitirtikten sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

LGS birinci yerleştirme sonuçları açıklandı!

LGS birinci yerleştirme sonuçları açıklandı!

Yerleştirme sonuçları internet adresinden duyurulacak
Yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen öğrenciler için, gerekli olduğunda veya adayın tercihi halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.