PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2442.376-0.3%
  • DOLAR32.748-0.16%
  • EURO35.180.28%
  • STERLİN41.405-1.1%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TBMM Sanayi Komisyonu Çin'de
TBMM Sanayi Komisyonu Çin'de

TBMM Sanayi Komisyonu Çin'de

Türkiye ile Çin ekonomik ilişkileri derinleştirmek adına peş peşe adımlar atıyor. Bunun için TBMM Sanayi Komisyonu Çin'e bir ziyarette bulundu. Komisyon, Çin'de Türkiye'deki yatırım ve iş birliği fırsatlarını anlattı.

A+A-

Türkiye, coğrafi konumunu etkili kullanıyor. Pek çok ülkeyle ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştiriyor. Atılan adımlar ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Türkiye bu konuda Asya pazarının en büyük ülkelerinden Çin ile iş birliğini genişletmek istiyor.

VARANK'TAN ÇİNLİ ŞİRKETLERE ÇAĞRI

Bunun için TBMM Sanayi Komisyonu Çin'e bir ziyarette bulundu. Komisyon, Çin'de Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını anlattı. Ziyaret Komisyon Başkanı Mustafa Varank öncülüğünde yapıldı. Komisyonu üyeleri, Çin'in Şenzen ve Gongguan kentlerini ziyaret etti. Heyet siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Çinli yetkililer tarafından ağırlandılar.

TÜRKİYE'DEKİ YATIRIM FIRSATLARI

Mustafa Varank buradaki toplantıda komisyonun faaliyetlerini anlattı. İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi. Varank Türkiye'nin kilit konumuna vurgu yaptı. Yatırım fırsatlarına dikkati çekti.

"ÇİN'E AB KAPISI DA AÇILIR"

Varank, Türkiye'nin farklı coğrafyalardaki ticari potansiyeline değindi. "İpek Yolu'nu tekrar canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak mevcut alternatifleri Türkiye'siz gerçekleştirmek mümkün değil." dedi. Varank, Çinli şirketlerin yapacağı yatırımların onlara AB'nin kapısını da açacağını vurguladı. Çinli firmalara Türkiye'ye yatırım çağrısı yaptı.

SHENZHEN ENERJİ GRUBUNA ZİYARET

Komisyon üyeleri, Shenzhen enerji grubu ziyaretiyle devam etti. Burada enerji sektöründeki son teknolojik gelişmeleri yerinde görme fırsatı buldular. Heyet, yetkililerden bilgi aldı.İkili görüşmelerde enerji alanında karşılıklı işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.