
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan'ı ziyaret edecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 150. Genel Kurulu dolayısıyla 4-8 nisan tarihlerinde Özbekistan'ı ziyaret edecek.
TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Ali Meclisinin ev sahipliğinde, başkent Taşkent'te "Toplumsal Kalkınma ve Adalet için Parlamenter Eylem" temasıyla düzenlenecek PAB 150. Genel Kurulu'nda, "Yoksulluğun ortadan kaldırılması", "İnsana yakışır iş imkanlarının desteklenmesi", "Sosyal kapsayıcılığın artırılması" ve "Dezavantajlı grupların karar alma süreçlerine katılımının güçlendirilmesi" başlıkları ele alınacak.
PAB Genel Kurulu'nda, "Filistin'de İki Devletli Çözümün İlerletilmesi" ve "Çatışmaların Sürdürülebilir Kalkınma Üzerindeki Etkilerinin Azaltılması" konularında karar tasarıları da oylanacak.
Özbekistan'da ilk kez gerçekleştirilecek PAB Genel Kurulu'nda, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in de konuşma yapması bekleniyor.
TBMM Başkanı Kurtulmuş da müzakereler kapsamında PAB 150. Genel Kurulu'na hitap edecek. Kurtulmuş'un, hitabında, küresel adalet ve barış, sürdürülebilir ve adil bir ekonomik büyüme ile insani bir geleceğin inşası için devletlerin ve parlamentoların alması gereken sorumluluklar ve parlamentolar arası iş birliğinin güçlendirilmesi, küresel sorunlara ortak çözümler üretilmesi konularında mesajlar vermesi bekleniyor.
PAB Genel Kurulu marjında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak olan Kurtulmuş'un, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından kabul edilmesi öngörülüyor.
Taşkent'te, Özbekistan'daki iş insanlarıyla da bir araya gelecek Kurtulmuş, Hive şehrinde ise İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Gençlik Forumu tarafından düzenlenen "Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı Olarak Gençlik: Ortak Mirasımız, Ortak Geleceğimiz" temalı konferansta hitap edecek.
- TBMM GENEL SEKRETERİ UZUN, PARLAMENTO GENEL SEKRETERLERİ BİRLİĞİ'NİN İCRA KOMİTESİ ÜYELİĞİNE ADAY GÖSTERİLDİ
PAB Genel Kurulu'nda, Parlamento Genel Sekreterleri Birliği'nin İcra Komitesi için de seçim yapılacak. TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Umman Şura Meclisi Genel Sekreteri Sheikh Ahmed Mohammed Al-Nadabi tarafından İcra Komitesi üyeliğine aday gösterildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.