PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tarihi kongrede gergin anlar! 'Yeter artık susun'
Tarihi kongrede gergin anlar! 'Yeter artık susun'

Tarihi kongrede gergin anlar! 'Yeter artık susun'

Fenerbahçe Başkan adayı Ali Koç, seçim öncesi konuştu. Seçim öncesi gergin anlar yaşadı.

A+A-

Sayın Başkanım, yaptıklarınızın için size ve yönetiminize her F.Bahçeli gibi minnettarım. 3 Temmuz'da ödediğiniz ve camia olarak ödediğimiz bedel, dimdik duruşunuz, 'Kaçtı' diyenlerin şu an kaçmış olması, bizlere vermiş olduğunuz cesaret tüm Türkiye'ye örnek olmuştur.

Sizin 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' sözlerinizi ülke geç anladı. Allah korusun bundan sonra arzu etmediğimiz bir sonuç çıkması halinde bu camia aynı refleksi bir saniye düşünmeden sergileyecektir.

Seçim sürecinde arzulamadığımız şeyler oldu. İki taraf da birçok söylem kullandı. Benimle ilgili itham ve iddialarda bulunuldu. Yaşanan bazı olayları gerçek dışı, siyahla beyaz kadar farklı şekilde ifade edildi.

Sayın Başkanım, pek çok kez 'Fenerbahçe kimseden büyük değil' dediniz. Sanırım şunu vurgulamayı unuttunuz, siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Siz bunu unuttunuz. Kendinizi, Fenerbahçe'nin önüne koydunuz.

20 senedir neden hiç pişman olmadığınızı bugün çok daha iyi anlıyorum. Eski maçlarımızı yayıncı kuruluşta gözlerimiz yaşlı izliyoruz. Revivo'yu Alex'i, Rüştü'yü kendi televizyonumuzda izleyemiyoruz, sanki tarihimizden yok olmuşlar gibi.

Alex seçim malzemesi yapılamaz. Başkanımıza katılıyorum, Alex'in gitme zamanı gelmişti. Kendisine veda şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim.

Kim ne yaparsa yapsın, zaten Alex'i bu taraftarından gönlünden kimse silemez. Aynen Lefter gibi, Selçuk ağabey gibi, onca sporcumuz gibi... Bunları yok saymak mümkün değildir.

Başarıya ulaştığımız her sezonda, özellikle teknik direktörlerimizin bu başarıdaki paylarını, hep küçümsediniz. İyi bir başkan emeği geçen herkesle gurur duyar. İyi bir başkan, teknik direktörle yarışmaz, gelecek yıl neye ihtiyaç olduğunu sorar.

İyi bir başkan, teknik direktörünün özel hayatıyla ilgili konuşmaz, ses kaydını yayınlamaz. O hoca tarihimizde en erken şampiyonluğu getiren isim... Her kim olursa olsun bunlar yapılmaz. Unutmayın ki Allah, her zaman doğrunun ve iyinin yanındadır.

Rakipler bu stada geldiğinde iyi davranacağız. Saygı görmek istiyorsak, saygı göstereceğiz. Hiçbir rakibimize ikinci sınıf muamele yapmamalıyız. Son yıllarda yaşanan gerginliklerde kan davası gibi kin tutmayacağız.

Hiçbir yöneticinin, taraftarımıza küfür etmek hakkı yoktur. Bu kulübün sahibi taraftarıdır. Taraftarlar her zaman hancı, geri kalan herkes yolcudur. Taraftarımızı farklılaştırmanın, kontrol etme çabasının tahribatı hep birlikte yaşıyoruz.

Başkan olursam, şeffaf, öz eleştiri yapan bir anlayış benimseyeceğiz. O yüzden en büyük transferimiz, felsefe değişikliği diyoruz.

Artık yeni bir atılım yapmanın tam zamanı. Sizlere ve büyük Fenerbahçe taraftarına sonuna kadar güveniyorum. Ben size sonuna kadar inanıyorum. Önce beceremez sonra kazanamaz oldum. Ama süre ilerledikçe, sizler de bana inandınız.

Korkum seçilmek ya da seçilmemek değil. Tek korkum bu sevgiye nasıl karşılık vereceğimiz. Bize güvendiniz, güven kazanmak zor ama kaybetmek çok kolaydır. Güveninize layık olmak için her şeyi yapacağız. Hatalarımız olabilir ama güveniniz her zaman emniyette olacak.

Üzülerek söylüyorum, seçimi kazanmak için her yola başvurdunuz. Evet Başkanım, siz seçim öncesi farklı konuşuyorsunuz. Açık ortamlarda farklı, kapalı ortamlarda farklı konuşuyorsunuz. Size bir şey olursa, yanınızda ilk ben olacağım.

Her anlamda biz farklıyız, seçimimiz de farklı büyüklüğümüz de farklı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.