PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Tarihi Kervansarayda Tiyatro Sahnesi Kuruldu
Tarihi Kervansarayda Tiyatro Sahnesi Kuruldu

Tarihi Kervansarayda Tiyatro Sahnesi Kuruldu

Sultan I. Ahmet döneminde 1609'da yaptırılan, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde "200 ocaklı, bin at kapasiteli" diye tarif edilen Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda tiyatro oyunları sergilenecek.

A+A-

Edirne'de heybetli görünüşü ve mimarisiyle göz kamaştıran Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nın bir bölümünde tiyatro oyunları sahnelenecek. Osmanlı Devleti tarafından, Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte İpek Yolu'nun önemli kavşak noktalarından Edirne'de, ticareti koruma amaçlı pek çok kervansaray ve han yaptırıldı. Bu kervansaraylardan biri de "Ayşekadın Hanı" olarak da bilinen Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı. Sultan I. Ahmet döneminde Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından 1609 yılında yaptırılan kervansaray, tüccara konaklaması üç gün ücretsiz, vakıf malı olarak hizmet verdi. toyatrokuruldu.jpg

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde "200 ocaklı, bin at kapasiteli" diye tarif edilen kervansaray, geniş avlusu ve kapalı alanlarıyla dikkati çekiyor. Dış dükkânlarının restorasyonu tamamlanmak üzere olan, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait kervansarayın develik bölümlerinden biri, bir süre önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün kullanımına verildi. Tarihi yapının "develik" bölümüne kurulan sahnede Devlet Tiyatroları oyuncuları ay sonunda sahne almaya başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.