PİYASALAR

  • BIST 10090502.76%
  • ALTIN2298.8791.01%
  • DOLAR32.3130.2%
  • EURO35.076-0.08%
  • STERLİN40.9770.35%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımı
Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımı

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımı

Her derde deva mükemmel üçlü tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımını malzemelerine aktarlardan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çay olarak tüketimini gerçekleştirebileceğiniz bu karışımı toz halinde de kullanarak sütlerinize ekleyebilirsiniz. Diyetisyenler tarafından sıklıkla önerilmekte olan yoğurt kürü uygulamalarında tarçın, zencefil ve zerdeçal baharatına belirtilen ölçüde yoğurt eklentisi yaparak fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilirsiniz. Hastalıklara şifa niteliğinde ki bu özel karış

A+A-

tarcin,-zencefil,-zerdecal3.jpg

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımı

Modern ve geleneksel tıbbın vazgeçilmez üçlüsü tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımı doğanın insanlara sunmakta olduğu doğal şifa niteliği taşımaktadır. Yüksek oranda mineral, vitamin ve lif içermekte olan mucizevi karışım bir çok hastalıkta iyileştirici etkiler göstermektedir. Yüzyıllardır kullanıma sahip olan tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımının amansız hastalıklarda dahi iyileştirici etkiye sahip olmasının altında yatan zengin mineral ve vitaminlerdir.

Tarçının içerisinde yer alan B1 vitamini, C vitamini ve yüksek oranda potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve lif mineralleri ile zencefilin içerisinde yer alan demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve B6, B3 vitaminlerinin ile zerdeçalın yüksek lif potansiyeli ve curcumin maddesi sayesinde doğal antibiyotik etkisi yaratmaktadır. Antioksidan özelliğe sahip 3 karşım bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser ve kalp hastalıklarının önüne geçmektedir. Gündelik hayatta çay olarak tüketebileceğiniz tarçın, zencefil ve zerdeçal baharatlarını toz halinde yemeklerinize, süte ve yoğurta katarak vücudunuza faydasını arttırabilirsiniz.

tarcin,-zencefil,-zerdecal.jpg

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımının Faydaları

Amansız hastalıkların başında gelmekte olan kansere karşı oldukça etkili sonuçlar çıkartmakta olan karışım, tümör oluşumunu engelleyerek zararlı hücre bölünmesini durdurmaktadır. Özellikler zerdeçalın içerisinde barındırmakta olduğu curcumin maddesi ile bağırsak, kolon, cilt, prostat ve karaciğer kanserinin önüne geçmektedir.

Mevsimsel hastalıklara bağlı olarak meydana gelen soğuk algınlığı, grip ve nezle hastalıklarına karşı duvar etkisi göstermekte olan tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımı doğal antibiyotik etkisi yaratarak kış aylarında meydana gelen boğaz ağrılarının önüne geçmektedir. Boğaz enfeksiyonlarını iyileştirerek etkili bir balgam sökücü özelliğe sahiptir. Öksürük ve boğaz gıcıklanmalarını da önlemektedir.

Unutkanlığa bağlı olarak ileri düzeyde Alzheimer hastalıklarının nüne geçmekte olan mucizevi karışım beynin çalışmasına destek olarak bilişsel yeteneği geliştirmektedir. Düzenli kullanımlarda psikolojik rahatsızlıkların ve felç riskini azaltmaktadır.

Diyabet hastalıklarına karşı oldukça etkili olan tarçın zengin mineral ve vitamin deposuna sahip zerdeçal ve zencefil ile birleşiminde insülin seviyesini dengede tutarak diyabet hastalıklarının önüne geçmektedir.

Enfeksiyonlara karşı oldukça etkili olan şifa dolu karışım mantar oluşumları ve zührevi hastalıkların önüne geçmektedir. Mantar hastaları tarafından düzenli tüketildiğinde rahatsızlıklarda ciddi azalmalar olduğu klinik araştırmalar neticesinde doğrulanmıştır.

Mide hastalıklarından meydana gelen mide yanması, mide ağrısı ve gaz oluşumlarına karşı etkili çözüm olmakta olan tarçın, zerdeçal ve zencefil karışımı iç enfeksiyonları engelleyerek bakteri ve mikrop oluşumunu yok etmektedir. Aynı zamanda mide asidini dengede tutarak ağrıları azaltmaktadır.

Antibakteriyel özelliği ile ağız için meydana gelen yaralarda ve diş iltihaplanmalarında kullanılmakta olan karışım ağız yapısını onararak dişlerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu engelleyerek enfeksiyon riskini azaltmaktadır.

Birçok diyetisyen uzman tarafından incelenerek tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımına yoğur eklenmesi ile meydana gelen yoğurt kürünün göbekte meydana gelen yağları yakarak zayıflamaya yardımcı olduğu saptanmıştır.

tarcin,-zencefil,-zerdecal2.jpg

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımının Önemli Faydaları

  • Kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller.
  • Vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını hızlandırmaktadır.
  • Gaz, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine karşı sindirim sistemini düzenler.
  • Obezite tedavilerinde sıklıkla kullanılmakta olup fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur.
  • Özellikle tib2 diyabet oluşumunu engelleyerek şeker hastalıklarının önüne geçmektedir.
  • Romatizma ağrılarını dindirir.
  • Üşüme ve titremeyi önleyerek vücut sıcaklığını dengede tutar.
  • Sinir sistemlerini yumuşatarak doğal detox etkisi yaratmaktadır.
  • Barsak sendromlarını yok ederek bağırsak enfeksiyonları riskini azaltır.
  • Lösemi , lenfoma, kolon kanserine karşı silah etkisi oluşturmaktadır.
  • Regli ağrılarına ve regli sendromlarına karşı oldukça etkilidir.

tarcin,-zencefil,-zerdecal1.jpg

Tarçın Zencefil, Zerdeçal Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Her derde deva mükemmel üçlü tarçın, zencefil ve zerdeçal karışımını malzemelerine aktarlardan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çay olarak tüketimini gerçekleştirebileceğiniz bu karışımı toz halinde de kullanarak sütlerinize ekleyebilirsiniz. Diyetisyenler tarafından sıklıkla önerilmekte olan yoğurt kürü uygulamalarında tarçın, zencefil ve zerdeçal baharatına belirtilen ölçüde yoğurt eklentisi yaparak fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilirsiniz. Hastalıklara şifa niteliğinde ki bu özel karışımların hazırlanışını sizler ile paylaşacağız.

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Çayı Malzemeleri

  • 1 litre su
  • 2 sap tarçın çubuğu
  • 1 parmak kalınlığında taze zencefil
  • 1 parmak kalınlığında taze zerdeçal

Yoğurt Kürü Malzemeleri

  • 8 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tarçın, Zencefil, Zerdeçal Karışımının Yapılışı

Hastalıklarda kırıcı özelliğe sahip mucizevi karşımın hazırlanmasında öncelik olarak 1 litre suyu kaynama seviyesine ulaşana kadar ısıtınız. Kaynama noktasına ulaşması ile 2 sap tarçın, 1 parmak zerdeçal ve 1 parmak zencefili suyun içine ekleyiniz. Kısık ateşte 10 dakika pişmesinin ardından tekrar ısı seviyesini yükselterek 4 dakika kaynatınız. Kayama işlemi tamamlanan karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakarak isteğe göre bal ve limon eklentileri ile lezzet katabilirsiniz.

tarcin,-zencefil,-zerdecal5.jpg

Yoğurt Kürü Yapılışı

Bir çok diyetisyenin kilo problemi yaşamakta olan hastalara önermekte olduğu mucizevi karışım karın bölgesinde oluşan fazla yağlanmaların yakılımını hızlandırarak göbeklerde ki şişkinliği yok etmektedir. Peki bu mucizevi yoğurt kürü nasıl hazırlanır? Öncelikle kase içerisine 8 yemek kaşığı yoğurdu koyunuz. İçerisine 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı eklemenizin ardından karışımı iyice karıştırın. Yoğurt kürü hazır hale gelmiş olması ile beraberinde etki alabilmek için aç karnına yemek yemeden 2 saat önce tüketmeniz gerekmektedir. Gün içerisinde sabah, öğlen ve akşam tüketimini 3 öğünde gerçekleştirebilirsiniz.

Tarçın, Zencefil ve Zerdeçal Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Fazla tüketimlere bağlı olarak kabızlık problemi meyana getirmektedir.
  • Cerrahi operasyonlardan önce kullanılması doğru değildir. Sebebi kan şekerini düşürüyor olmasıdır.
  • Alerjik rahatsızlıkları olan bireylerde gaz oluşumlarına sebep olmaktadır.
  • Fazla tüketildiğinde kalp çarpıntısı yapmaktadır.
  • Günlük tüketimlerin dozunun arttırılması durumunda bulantı, kusma ve ishal yapabilmektedir.
  • Kan ilacı kullanmakta olan hastaların kullanması doğru değildir. Kan inceltici özelliğe sahip zencefil kan hastalıklarına ciddi problemler çıkartabilmektedir.
  • Düzenli ilaç kullanmakta olan bireylerin doktor kontrolünde karışımı tüketmeleri ön görülmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.