PİYASALAR

  • BIST 10010267.090%
  • ALTIN2407.339-0.15%
  • DOLAR32.221-0.09%
  • EURO34.7160.03%
  • STERLİN40.4180.25%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Suudi Arabistan açıkladı! Yakında gerçekleşecek
Suudi Arabistan açıkladı! Yakında gerçekleşecek

Suudi Arabistan açıkladı! Yakında gerçekleşecek

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Jadaan, ülkesinin "birkaç gün içinde" Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracağını söyledi. Bakan Muhammed el-Jadaan, "Yakında gerçekleşecek." ifadesinde bulundu.

A+A-

Suudi Arabistan'ın birkaç gün içinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracağı açıklandı. 'Türkiye ile aramızda karar verdik.' ifadelerini kullanan Suudi Arabistan Maliye Bakanı, 'Türkiye ile ilişkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye'de ve başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz' dedi.

"Yakında gerçekleşecek. Türkiye ile aramızda karar verdik" diyen El-Jadaan ayrıntıların görüşülmesi ve paranın yatırılmasının birkaç gün içinde gerçekleşebileceğini ekledi.

El-Jadaan, "Türkiye ile ilişkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye'de ve başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz" dedi.

Reuters'a 22 Kasım'da konuşan Suudi Arabistan'ın Maliye Bakanlığı sözcüsü, mevduat depo hesabı açılması konusunda iki ülke arasındaki "görüşmelerin nihai aşamada" olduğunu ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.