PİYASALAR

  • BIST 1009889.671.78%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sözleşmeli Personellerin Yeni Maaşları Belli Oldu
Sözleşmeli Personellerin Yeni Maaşları Belli Oldu

Sözleşmeli Personellerin Yeni Maaşları Belli Oldu

Kamu İktisadi teşebbüslerinde faaliyet gösteren sözleşmeli personelin temel ücret grupları itibariyle minimum ve maksimum ücretleri belli oldu.

A+A-

Kamu iktisadi teşebbüslerinde uygulanacak olan ücretlerin tespitine dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin son sayısında yayımlandı ve resmen yürürlüğe girdi. Karar ile beraber bahsi geçen kurumlarda çalışmaya devam eden sözleşmeli personellerin gruplarına bağlı olarak en düşük ve en tavan ücretleri tespit edildi. Yapılan tespitlere göre sözleşmeli personelin temel ücretleri, belirtilen en yüksek ücreti aşamayacağı gibi ilgili yıla ait Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme’de yansıtılan sözleşmedeki ücret tavanlarını da geçemeyecek.

Temel Ücretler Artıyor

Personellerin temel ücretlerine yönelik artırımlar da, sözleşmelerde belirlenen oranlar çerçevesinde artırılacak. Karar kapsamında kurumlarda açık ya da naklen atanan, görev yeri, unvanı veya eğitim düzeyi değişen ve aynı unvana göre daha az ücret alan sözleşmeli personellerin ücretleri, unvan, eğitim düzeyi, iş yeri ve çalışma şartları da dikkate alınarak ilgili kuruluşun yönetim kurulu yetkili olacak.

Temel Ücretler En Düşük Ne Kadar Olacak?

Sözleşmeli personel pozisyonlarına göre temel ücretler birinci grup için minimum 4 bin 36 lira olurken, tavan fiyat olarak ise 6 bin 985 lira miktarı açıklandı.

İkinci grup için ise 3 bin 558 lira taban, 6 bin 112 lira ise tavan fiyat olarak belirlendi.

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.