PİYASALAR

  • BIST 10010343.310%
  • ALTIN2449.1980.1%
  • DOLAR32.6490.02%
  • EURO35.0660.1%
  • STERLİN41.2730.22%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soykırımcı İsrail'den gözaltı işkencesi
Soykırımcı İsrail'den gözaltı işkencesi

Soykırımcı İsrail'den gözaltı işkencesi

İsrail'in Gazze'ye yaşattığı insanlık dramı 7 Ekim'den bu yana sürüyor. Binlercesi saldırılar sonucu şehit oluyor, geride kalanlar ise şiddetli baskınlar ile tutuklanıyor. Alıkonan Filistinliler ağır işkencelere maruz kalıyor.

A+A-

Üstelik gözaltındaki Filistinlilere işkence ediyor. O Filistinlilerden 36'sı işkenceyle şehit oldu. Serbest bırakılan Filistinlilerden biri maruz kaldıkları insanlık dışı müdahaleyi anlattı.

1 AY BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜ

Bedir Dahlan İsrail'in serbest bıraktığı 33 esirden biri. Dahlan 1 ay süren esaretini kabus olarak tanımladı. Şiddet gördüğünü, eziyet ettiklerini anlattı. Yaşadığı işkencelerin etkisi gözlerinden okunuyordu.

EZİYETLER SONUCU 36 ŞEHİT

 

Alıkonulan esirlerin 36'sı işkenceler sonucu şehit oldu. Açıklama Filistin hükümetinin esirler ve serbest bırakılanlar bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, esirler çeşitli insanlık dışı müdahaleler ile karşı karşıya kaldı. Tekra

"HAPİSHANELER TOPLU MEZAR OLDU"

Bakanlık durum için "ihmal nedeniyle hapishaneler binlerce Filistinli esir için toplu mezar haline geldi" dedi. Uluslararası insan hakları kuruluşlarına ağır ihlallerin ve vahşi suçların tespiti için ziyaret çağrısında bulundu. 7 Ekim'den bu yana alıkonulma sonrası toplam 54 Filistinli yaşamını yitirdi. Tıbbi bakımdan da mahrum bırakılan esirler işkenceler sonrası ölüme terk ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.