PİYASALAR

  • BIST 1009852.961.4%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son Dakika... Hollandalı gazeteci Türkiye'den sınır dışı edildi!
Son Dakika... Hollandalı gazeteci Türkiye'den sınır dışı edildi!

Son Dakika... Hollandalı gazeteci Türkiye'den sınır dışı edildi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini bildirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma’nın sınır dışı edildiğini  belirterek, "Sınır dışı kararının, kendisinin Türkiye’de gerçekleştirdiği  gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı. 

Altun, yaptığı açıklamada, Türkiye'de Hollanda gazetesi  Het Financieele Dagblad muhabiri olarak görev yapan Johanna Cornelia Boersma'nın  bu sabah sınır dışı edildiğini bildirdi.

Sınır dışı kararının, Boersma'nın  Türkiye’de gerçekleştirdiği  gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmadığını vurgulayan Altun, "İlgili  makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı  yapılarak şahsın bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilgisi verilmiş;  tarafımızdan şahsın Türkiye’ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi talep  edilmiştir." bilgisini verdi.

"İŞ BİRLİĞİNİN TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI SÜRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Son yıllarda PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin  hedefinde bulunan Türkiye'nin, 2 binin üzerinde masum vatandaşını teröre kurban  verdiğini hatırlatan Altun, şunları kaydetti:

"Nitekim bugüne kadar uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör  örgütleriyle bağlantılı on binlerce şahıs hakkında tahdit kararı aldık. Karşı  karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti sebebiyle Hollanda gibi dost ve müttefik  ülkelerle iş birliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa’nın güvenliğine  yönelik tehditlerin tespiti ve engellenmesi için onların görüşlerinden  faydalanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam  etmesini temenni ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.