PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2475.4870.15%
  • DOLAR32.4660.09%
  • EURO34.8420.38%
  • STERLİN40.470.48%
  1. HABERLER

  2. Sıradaki hedef Tadif
Sıradaki hedef Tadif

Sıradaki hedef Tadif

A+A-

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ı dün kaybeden DEAŞ çözülmeye başladı.


Bölgedeki en büyük kasabalardan biri olan Tadif'in terör örgütünden ele geçirilmesinin ise an meselesi olduğu belirtildi.

Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin dün El Bab kent merkezinde zafer kazandı. DEAŞ kentten silindi. 24 Ağustos'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı başlayan sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda haftalardır kuşatma altında tutulan Kabbasin ve Bizaa kasabaları da gece saatlerinde ele geçirildi. El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasından dar bir koridorla çıkış yolu bulunan terör örgütü mensupları, imha edildi. Şiddetli çatışmalara sahne olan doğudaki Bizaa da terör örgütünden saatler içinde kurtarıldı. Dün ise El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te çatışma çıktı. Teröristlerin sıkıştığı kasabanın düşmesinin ise an meselesi olduğu kaydedildi. Tadif yakınlarında bir köyde gerçekleşen saldırıda en az 29 kişinin öldüğü bildirildi. 

2 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ 

El Bab'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. TSK, Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ  tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP'nin patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğunu 3 erin deyaralandığını açıkladı.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.