PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sinir Otunun Faydaları
Sinir Otunun Faydaları

Sinir Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Sinir otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Sinir otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Sinir otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Sinir Otunun Faydaları

Hem tohumu hem de yaprağı ile alternatif tıbbın şifa kaynağı olan sinir otu bir çok hastalıklara iyi gelmektedir. Diğer ismiyle damar otu olarak adlandırılmakta olan mucizevi bitki bağcı yaprağı olarak da bilinmektedir. Ülkemizde bir çok bölgede yetişmekte olan sinir otu içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, C vitamini, K vitamini ve silistik asit, flavonlar, allantoin, aucubin ve tanenler ile oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Sahip olduğu birbirinden zengin vitamin ve mineralleri ile antibakteriyel ve anti inflamatuvar özelliğe sahiptir.

sinirotu.jpg

Kalp Damar Hastalıklarını Önler

Kalp ve damar hastalıklarına bağlı meydana gelen bir çok rahatsızlığı  önüne geçmekte olan sinir otu anti inflamatuvar özelliğe sahiptir. Kalp dostu olan sinir otu aynı zamanda damarlarda meydana gelen tıkanmalarında önüne geçmektedir. Özellikle sigara tüketen bireylerde oldukça büyük bir etkiye sahip olan sinir otu damar tıkanıklıklarını önlemektedir.

DNA Tahribatını Önler

Sinir otunun en büyük özellikleri arasında yer alan DNA tahribatını önleyerek vücut içerisinde meydana gelen virüs ve bakteri oluşumlarının önüne geçmektedir. Sinir otunun içerisinde bulunan flavonoidler ve luteolinler sayesinde DNA’nın yapısını koruduğu ve DNA’nın tahribatını engellediği bilimsel araştırımalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Karaciğer Dostu

Lipit peroksidasyonuna bağlı olarak gelişen karaciğer hastalıklarının önüne geçmekte olan sinir otu karaciğer yağlanmalarını engelleyerek vücut dengesini korumaktadır.  Aynı zamanda ALT ve ALS değerlerini koruyarak karaciğeri normal dengede tutumakta olduğu Ankara Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırmalar ile göstermektedir.

Solunum Yollarına İyi Gelir

Solunum yollarına bağlı meydana gelmekte olan hastalıklarda oldukça etkili olan sinir otu bronşit, astım ve nefes darlığı gibi problemler yaşamakta olan hastalara şifa niteliği taşımaktadır. Düzenli kullanımlarda solunum yollarına bağlı meydana gelen hastalıkların oluşumunu engellemektedir.

sinirotu1.jpg

Kanseri Önler

Günümüzde sıklıkla karşılaşmakta olduğumuz kanser hastalıklarına oldukça iyi geldiği bilinmekte olan sinir otu vücut içerisinde yer alan kötü huylu hücrelerin çoğalmasını engelleyerek tümör oluşumlarını yok eder. Özellikler rahim kanseri hastalarında oldukça olumlu sonuçlar gösterdiği bilimsel araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Cilde İyi Gelir

Sivilce, akne ve iltihaplanmalara karşı yok edici özelliğe sahip olan sinir otu düzenli kullanımlarda ciltte meydana gelen hastalıkların önüne geçmektedir. Sinir otunun kaynatılması ve elde edilen suyun cilde temas etmesi ile siyah nokta oluşumlarını yok ederek cildin parlak ve nemli kalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Abse ve Çıban Tedavisinde Kullanılır

Deride meydana gelen ağrılı ve sancılı hastalıklar arasında yer alan abse ve çıban tedavisinde kullanılmakta olan sinir otu iltihaplanmayı kesici özelliğe sahiptir. Abse ve çıbanlı bölgeye temas ettirilmesi dahilinde kısa süre içerisinde hastalığın iyileştirici sonuçlar göstermekte olduğu bilinmektedir.

Bağırsak Hastalıklarını Önler

Sinir otu bağırsaklarda meydana gelen bakteri ve parazit oluşumlarının önüne geçerek bağışıklık sistemini dengede tutmaktadır. İshal, kabızlık gibi rahatsızlıklarda oldukça iyileştirici özelliğe sahip olan sinir otu enfeksiyon riskini düşürerek bağırsaklarda meydana gelebilecek rahatsızlıkları engellemektedir.

Sinir Otunun Diğer Faydaları

Sinir otunun içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, C vitamini, K vitamini ve silistik asit, flavonlar, allantoin, aucubin ve tanenler sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kalp hastalıkları, DNA tahribatları ve iltihaplanmalar başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermekte olana sinir otunun diğer faydaları;

  • Böcek ısırıklarına iyi gelir.
  • Doku bozukluğunun önüne geçer.
  • Açık yara tedavilerinde iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Akciğer ve karaciğerden dağılan pis kanı önler.
  • İdrar sökücü özelliğe sahiptir.
  • Nasır oluşumlarının önüne geçerek yok eder.
  • Öksürük ve boğaz gıcıklarına iyi gelir.
  • Mantar hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Pişik ve tahrişleri kısa sürede iyileştirici özelliğe sahiptir.

sinirotu2.jpg

Sinir Otunun Zararları

Bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan sinir otu bitkisinin vücuda faydaları kadar zararları da olmaktadır. Sinir otu bitkisinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Sinir otu bitkisinin zararları arasında;

  • Deride tahriş yapabilmektedir.
  • Tansiyon hastalarının doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Fazla tüketimlerde göğüs ağrısı ve göğüs sıkışmasına neden olabilir.
  • Tüketiminde hapşırma ve gıcık yapabilir.
  • Astım hastalarının doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Göz sulanması yapabilir
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.