YÖK'ten Mazıcı hakkında açıklama

YÖK, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamaları sonrasında tepki çeken Prof.Dr. Nurşen Mazıcı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamada, Marmara Üniversitesi Rektörlüğünce, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Nurşen Mazıcı hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatılarak, "Konuya ilişkin bütün işlemler Marmara Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. Bu gibi hususlara Yükseköğretim Kurulumuzca ve üniversitelerimizce asla müsamaha gösterilmeyeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz." ifadesi kullanıldı.

YÖK'ün yazılı açıklamasında, "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamaları sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığı" iddialarına ilişkin bilgilendirme yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Mazıcı'nın 25 Temmuz 2016'da yaptığı açıklamanın hemen akabinde, görevli olduğu üniversitenin rektörlüğüyle görüşülerek gereken inceleme ve soruşturmanın yapılmasının istendiği belirtildi.

Yapılan uyarından bir gün sonra 26 Temmuz 2016'da, soruşturma işlemleri başlatılarak kurulun bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konuya ilişkin bütün işlemler Marmara Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. Bu gibi hususlara Yükseköğretim Kurulumuzca ve üniversitelerimizce asla müsamaha gösterilmeyeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Akademik sorumluluktan uzak, kesinlikle tasvip edilmeyecek bu tarz görüşlere ilgili mevzuat ve akademik üslup gözetilerek işlem yapılmaktadır."



AA

Diğer Haberler

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Filistin meselesi müfredata girdi
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Tahliye eden Nihal Candan'ın annesi konuştu: Sosyal medyaya tövbe ettiler
Etiket kartellerine jet soruşturma!