Volkswagen'in eski CEO'suna soruşturma

Braunschweig Başsavcılığı, VW'ye yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmada eski CEO Winterkorn da sahtekarlık suçlamasıyla soruşturmaya dahil etti.


Almanya'da Braunschweig Başsavcılığı, Volkswagen'e (VW) yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmadaki sanık sayısını 37'ye yükseltirken, eski CEO Martin Winterkorn'u da sahtekarlık şüphesiyle soruşturmaya dahil etti.

Braunschweig Başsavcılığından yapılan açıklamada, Volkswagen AG'nin sorumlularına yönelik, "dizel araçlarda egzoz gazı değerlerinin manipülasyonu" ile ilgili soruşturmada sanık sayısının 21'den 37'ye çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturmaya dahil edilen kişiler arasında sahtekarlık şüphesiyle şirketin eski CEO'su Winterkon'un da yer aldığı ifade edildi.

Winterkorn'un hileli yazılımlar konusunda, daha erken haberinin olduğuna yönelik şüphelerin ağırlık kazanmasının bu süreçte etkili olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Yerel savcılık soruşturmalarına, dosyaların analizine dayanılarak, sanık kişinin daha önce manipüle edilen yazılımın farkında olduğu konusunda yeterli bulgular var." denildi.


Diğer Haberler

Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya çıktı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den veda konuşması: "Bedel ödeme sırasında da en önde karşınızda duruyorum"
İşte 10 soruda yeni müfredat!
Yerlikaya duyurdu! Uyuşturucu satıcılarına yönelik 42 İlde 'Narkoçelik-14' operasyonu!
Milli cimnastikçi Adem Asil bronz madalya kazandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki gösterdi
Ankara'daki teleferik sistemi 'süresiz' olarak kapatıldı
Lokanta ve kafelerde yiyecek ve içecek KDV'leri yükseldi