PKK'lı terörist o gün FETÖ'cü ablasıyla görüşmüş

Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin aranan şüpheli Ayçil'in, eylemden 2 gün önce FETÖ şüphelisi akademisyen ablasıyla görüştüğü ortaya çıktı.



Bir hafta önce Meriç ilçesine bağlı Kadıdondurma köyü yakınlarında yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isterken yakalanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eski personeli B.K, eski akademisyen eşi V.K. ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iç denetçisi A.T.Ç. ile eski doktor eşi T.Ç'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüpheliler hakkındaki bazı ayrıntılar da netleşmeye başlıyor.

Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin aranan şüpheli Vahit Ayçil'in ablası V.K, emniyette verdiği ifadede, kardeşinin Kuzey Irak'a kaçtığını söyledi.

Kardeşiyle Güvenpark'taki eylemden 2 gün önce görüştüğünü belirten V.K, "Vahit Ankara'da evime geldi. Görüştük fakat eylem yapacağından haberim yoktu. Bir süre konuştuktan sonra gitti. Ankara'daki patlamanın ardından başka bir araçla Kuzey Irak'a kaçtığını duydum. O günden sonra bir görüşmemiz olmadı.'' şeklinde ifade verdi. 

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı